Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local del P.V. rebrà cursos d’habilitats socials a Albaida
Al ciutadà cal tractar-lo amb respecte i escoltar-lo.

Este serà un dels punts que s’abordaran en el curs d’habilitats socials que la Policia Local del País Valencià realitzarà en Albaida la propera setmana per millorar el tracte que dispensen els agents en el seua tasca diaria. El curs que tindrà lloc del 6 al 9 de juny de 2016 en horari de 9:30 a 14:30 hores i que es celebrarà a l’antic Institut de la localitat, ha estat organitzat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències.

Tot això és fruit d’haver-se triat per part de la Generalitat Valenciana a la ciutat d’Albaida com a seu oficial per a la impartició de cursos de formació per a Policies Locals del País Valencià. Aquest curs és el primer d’una sèrie de cursos que s’impartiran a la nostra ciutat.

“El servei serà més eficaç si els policies expliquen el perquè de les seues actuacions i escolten al ciutadà”. Esta apreciació ha estat realitzada per Jorge Rodríguez, inspector en cap de la Policia Local d’Albaida qui ha aposta per la formació continua dels agents. La seua experiència policial és molt dilatada, però a més compta amb l’avantatge de ser llicenciat en Dret per la Universitat de València i professor en procés penal i criminalística de l’IVASPE. A més ens explica: “de vegades es crea una situació de tensió entre el agent i el ciutadà i és el policia qui ha de saber gestionar-la. Tots els que treballem de cara al públic, hauríem de comptar amb esta formació.”

El regidor de l’àrea, Pedro Gil, va manifestar que ” tan important com una bona formació teòrica i una adequada condició física és que els nostres policies estiguen formats en este aspecte perquè el tracte amb el ciutadà siga òptim”. I afegix “Si hi ha una queixa és perquè alguna cosa no ha funcionat. Això no vol dir que el ciutadà tinga sempre la raó, però si que és convenient analitzar si en estos casos hi ha hagut una falta d’habilitat social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa