El Suprem demana permís per a procedir contra el diputat del PP Vicente Ferrer per conduir ebri

El parlamentari va aconseguir una sentència de conformitat en un jutjat de València que la va anul·lar després de conèixer la seua condició d'aforat
30 gener 2013 01:00h
Europa Press / Madrid

La decisió que s’ha donat a conèixer per l'alt tribunal s'adopta després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de València elevara exposició raonada de les actuacions que havia tramitat contra Ferrer, i que van concloure en una sentència de conformitat, després d'advertir la seua condició d'aforat. La condemna dictada a València va quedar anul·lada.

En la resolució, i d'acord amb el criteri de la Fiscalia, el Suprem considera "prou acreditada" la condició de parlamentari de Ferrer i sol·licita suplicatori al Congrés en trobar que, en principi, els fets que se li atribueixen podrien ser constitutius d'un delicte contra la seguretat viària de l'article 379 del Codi Penal. L'instructor de la causa serà el magistrat i exfiscal general de l'Estat Cándido Conde-Pumpido.

En la sentència d'anul·lació, el jutjat de València apuntava que Ferrer, en el moment en què va estar al jutjat de guàrdia, no va referir a cap persona la seua condició de diputat nacional, "omissió que ha estat determinant" perquè este procés seguira el seu curs en esta instància i es dictara la sentència per part d'este òrgan judicial.

Arran la conformitat entre les parts, el magistrat havia imposat al diputat, portaveu del PP en la Comissió de Defensa al Congrés, una multa de 900 euros i la retirada del carnet durant un període de huit mesos després de ser sorprés per una patrulla de la Policia Local quan conduïa el vehicle per una avinguda de la capital valenciana sota els efectes de l'alcohol.

La sentència ha declarat provat, per reconeixement de l'acusat, que cap a les 12.50 hores del 30 de setembre conduïa un vehicle per l'Avinguda Llevant, amb maniobres en zig-zag i també s’anava canviant contínuament de carril sense cap tipus de senyalització.

Agents de la Policia Local que li van fer l'alt van observar que presentava símptomes de trobar-se baix els efectes de begudes alcohòliques, per la qual cosa se’l va requerir perquè se sotmetera a la prova d'alcoholèmia per espiració d'aire, que va llançar un resultat de 0,82 i 0,84 mil·ligrams d'alcohol per litre espirat d'aire.

next