La història de Coeter II

Paco Brines pot tornar a entrar en els anals de la pilota valenciana i del raspall si aquest diumenge supera Moncho en la gran final
9 novembre 2013 01:00h
Xavier Alberola / València

Paco Brines, Coeter II, pot tornar a entrar en els anals de la pilota valenciana i del raspall si aquest diumenge supera Moncho en la gran final. Independentment del resultat que es done a Piles el que hui m'anima a escriure sobre el punter de Simat es la seua història personal. Alguns la coneixereu, altres no i per eixa raó us ho contaré.

A sa casa hi havia un precedent en la família. El seu germà Miquel va ser campió individual l'any 1989 davant el paisà Loripet.

Al costat del Monestir es troba el trinquet de Simat, hui en dia tancat. A Simat va eixir una remesa d'escolars molt bons que sempre solia jugar totes les finals. En l'equip de Simat estava Salva, Coeter II i un altre xic que s'ho va deixar més tard.

En una d'aquelles finals l'equip de Simat es va enfrontar contra un potent equip de Genovés on figuraven Rafa León i Pascualito.

En acabar les competicions escolars, Pepito Malonda era una espècie de professor de tecnificació al Trinquet el Zurdo de Gandia. Allí varen coincidir en la mateixa fornada Coeter II, Salva i Sariero entre altres. Malonda sempre ha tingut un ull clínic per a detectar el jugador en potència i era el que els deia: no cal que vingues més a entrenar o bé li deia a Emilio: “este xiquet ja està bo per posar-lo en la primera partida”.

Amb pràcticament 15 anys Coeter ja era un habitual de les primeres partides a Gandia. Entre Gandia i altres trinquets de la zona anava fent-se jugador. Però en aquella època era rest.
Per anar a entrenar-se a Gandia els dissabtes de matí, Paco que era un crio, havia de matinejar i agafar l'autobús La Simatense per anar fins a Gandia i tornar pràcticament a l’hora de dinar. En eixos temps ell no pensava en cobrar. En la seua ment sols figurava la idea d'arribar a ser professional.

Fins que va anar a la mili, Coeter jugava de rest. En tornar de la mili i després d'una ratxa negativa perdent partides, Emilio li va dir: no el desenrotlles les mans i jugaràs davall l'escala de terceret en la segona partida.

La cosa no va anar malament i després de 4 o 5 partides ja va començar a jugar en parella i dos contra dos. Coeter és un pont d'unió entre els jugadors més veterans com Moro, Alberto, Waldo, Loripet, Gorxa, etc. i els que són més joves hui en dia com Moncho, Moltó, Punxa i companyia.

Aquest diumenge a Piles intentarà ser per segona vegada en la seua vida Campió Individual. L'altra vegada ho va ser davant Agustí. La pilota que és la reina del Trinquet dictarà sentència.

next