Diari La Veu del País Valencià
60.000 veus contra el tancament de RTVV
EFE / València.

Milers de valencians han eixit al carrer en protesta pel tancament de RTVV anunciat pel Govern valencià i en defensa d’una radiotelevisió pública, que segons els treballadors “és necessària i viable”.

Amb aplaudiments i crits de “Fabra dimissió” ha començat la manifestació a València, que compta amb el suport de més de 160 organitzacions de tot tipus que s’han adherit a les manifestacions convocades pel Comité d’empresa de RTVV a València, Castelló i Alacant sota el lema ‘#*RTVVnoestanca. És la teua’.

A València, la protesta ha partit de la plaça Sant Agustí, amb una carrossa muntada pels mateixos treballadors com un plató mòbil, des d’on s’enviava informació a Nou sobre la protesta.
La manifestació va precedida d’una pancarta que porten representants sindicals i actors de les sèries més populars emeses en els últims anys per Canal 9 i presentadors com Ferran Gadea, Álex Gadea, Carles Alberola, Cristina García i Eugeni Alemany.

Durant la marxa, en la qual han participat també dirigents de partits polítics de l’oposició, els treballadors de RTVV anaven abillats amb els petos rojos que han utilitzat en els últims mesos per a mostrar la seua oposició a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Manifestació a Alacant

El manifest que acompanya la protesta destaca la importància de RTVV per a la preservació de la cultura, tradicions, identitat i llengua dels valencians. “Una llengua sense presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta”, assenyala. I continua: “Tenim dret a una ràdio i televisió publica i plural, com una eina de preservació del país i de vertebració democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem i eixa RTVV és possible”.
Manifestació a Castelló
El comitè insisteix que “són uns altres els qui han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en una eina de manipulació i propaganda; són uns altres els qui l’han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els qui han buscat el benefici propi enlloc del benefici social”.
“Ara volen tancar RTVV els mateixos que l’han portada a la desfeta econòmica i el descrèdit social i no ho han d’aconseguir. No reclamem tornar al passat, volem fer el futur, volem ser l’espill on es puguen mirar els valencians”, conclou.

Encapçalament de la manifestació a València

Comparteix

Icona de pantalla completa