Diari La Veu del País Valencià
Fira Valenciana de la Mel a Montroi
RedactaVeu / Montroi

La Fira Valenciana de la Mel ha tingut lloc a la plaça d’Espanya de la localitat i és la festa de les compres prenadalenques. No obstant açò, també hi ha lloc per a la reflexió, en jornades tècniques en les quals participen obertament els apicultors, exhibicions de maquinària i un concurs de mels, que gaudeix de gran prestigi, dins de les modalitats de flor del taronger, romaní i mil flors.

Durant aquests tres dies, han acudit centenars de visitants en vehicle propi o bé amb la línia d’autobusos noliejada expressament, la qual es coneix ja com a ‘operació Busmel’.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la posada en marxa de la Ruta Valenciana de la Mel, una iniciativa institucional que pretén aconseguir la màxima col·laboració de les empreses del sector a la Vall dels Alcalans per a marcar un itinerari amb la mel com a protagonista i la defensa de l’apicultura, amb l’objectiu final que siga declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

De moment, un empresari de Torís (Ribera Alta) ja ha engegat el ‘Centre Apícola Valencià’; el següent pas serà la finalització i posada en funcionament del Museu Valencià de la Mel a Montroi (Ribera Alta), projecte que espera veure la llum el pròxim any.

Comparteix

Icona de pantalla completa