Diari La Veu del País Valencià
Coeter II és el nou rei del raspall
RedactaVeu / Piles

Com era d’esperar, el trinquet Municipal Ciscar de Piles ha presentat un ambient espectacular, amb un ple fins a la bandera. La pista ha sigut una olla de pressió des del primer quinze i, en eixes circumstàncies, Coeter II ha sabut traure a relluir tot el seu joc, cosa que no ha aconseguit Moncho.

En ser punter, Coeter II no té el seu punt fort en la treta. Tot i això, s’ha decantat per començar traient i ha sumat el primer joc amb relativa facilitat. Ha fet val net, i ha apagat la reacció de Moncho, que ha anotat dos quinzes per a posar el 30-val. En el segon joc, des del rest i amb Moncho en la treta, Coeter II també ha sumat i ha posat el 15-5 en el marcador. I en el tercer, que ha suposat el quasi definitiu 20-5.

Fins a eixe moment, el campió ha dominat el ritme de la partida, i ha portat a Moncho al seu terreny. Coeter II ha pilotejat al compàs que ha volgut amb el seu rival, augmentant la força dels seus colps cada vegada més fins que arribava l’errada del contrari. Llavors, avançava uns metres i guanyava el quinze, ja que està molt més rodat que el seu rival. Ha atacat bé amb la dreta, s’ha defensat amb l’esquerra i ha mogut a Moncho de costat a costat a plaer.

Però el pilotari de Manuel no s’ha deixat portar, i amb 20-5 en contra, s’ha relaxat i ha guanyat la seua treta (10-20). Moncho s’ha disposat a restar per a mantenir-se dins de la partida. Però Coeter II estava tan segur de si mateix que fins i tot ha tret com mai, també en eixe últim joc, el que ha suposat la seua victòria per 25-10.

Reaccions

Coeter II reconeixia en finalitzar la partida que s’havia sentit molt còmode: “Físicament estic millor que mai, des de fa tres mesos tinc un preparador físic, i l’objectiu és millorar i poder perllongar la meua carrera esportiva al màxim”, ha comentat. Sobre la tímida reacció de Moncho, Coeter II ha dit que el de Manuel “comença a jugar millor”, i que ell ha disputat alguns quinzes “una mica més accelerat del normal”.

Moncho, per la seua banda, s’ha lamentat per “no haver aconseguit alguns quinzes clau”, que li hagueren donat algun joc al principi i hagueren alimentat la seua esperança. “Intentava buscar-li l’esquerra, però es movia ràpid i jugava amb la dreta. A la mínima que m’equivocava, em matava”, descrivia el jugador, que ha disputat la seua primera final de l’Individual. Malgrat tot, Moncho s’ha mostrat satisfet per l’experiència i impressionat per l’ambient a Piles.

Amb el títol aconseguit hui, Coeter II suma el segon Individual de la seua carrera després del que va aconseguir contra Agustí en 2006. Des de llavors, havia jugat tres finals més, totes perdudes contra Waldo, que enguany no ha pogut participar en el campionat per lesió.

El número u dels punters fa història en un campionat tradicionalment reservat als rests. De fet, és l’únic mitger que ha guanyat el títol. Aquest diumenge, a Piles, ha fet valdre tots els avantatges que un pilotari de la seua posició té contra un rest, en una lliçó de bones pràctiques en el mà a mà.

Comparteix

Icona de pantalla completa