Diari La Veu del País Valencià
Contracte de l’aeroport de Castelló de 3,6 milions per a un empresari del PP
RedactaVeu / Castelló

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha tingut accés a la documentació de l’expedient de la contractació de la prestació del trànsit aeri de la torre de control de l’Aeroport de Castelló, adjudicat per part d’AEROCAS a l’empresa Saerco Servicios Aeronáuticos Control y Navegación SL.

“En un aeroport que encara no funciona i que no se sap ben bé quan estarà en marxa, s’ha signat un contracte de 3,6 milions d’euros, amb un empresari molt vinculat al PP de Madrid que hagué de dimitir de la presidència del Canal d’Isabel II per irregularitats”, ha denunciat Albiol, qui ha registrat una bateria de preguntes interessant-se per les quantitats que ha facturat l’empresa fins al dia de hui i per certs aspectes del contracte.

Albiol ha indicat que l’empresa SAERCO “fou creada precisament dos mesos després de veure’s obligat a dimitir de la presidència del Canal d’Isabel II i era pràcticament desconeguda en el món aeroportuari”.

També ha recordat que l’empresari vinculat al PP també fou objecte d’espionatge i de dossiers a la Comunitat de Madrid. La diputada d’esquerres considera que l’Aeroport de Castelló és un “forat negre de diners públics que ens costa als valencians una morterada”. Albiol ha advertit que la formació d’esquerres romandrà atenta a l’evolució d’aquest contracte. “Cada cop creiem menys en les casualitats, i els antecedents d’Ildefonso de Miguel són com a mínim preocupants. La seua empresa és pràcticament desconeguda dins el món aeroportuari”, ha explicat la diputada autonòmica.

Segons ha explicat Albiol, l’aleshores president d’AEROCAS, Carlos Fabra, signà el contracte de prestació de serveis de trànsit aeri en la torre de control de l’Aeroport de Castelló i de serveis d’explotació tècnica de les instal·lacions que proporcionen els serveis CNS/ATM amb Ildefonso de Miguel Rodríguez, expresident del Canal Isabel II, el passat 1 de juny del 2012.

Segons el referit contracte, SAERCO prestarà el servei en dues fases: la fase pre-opening abasta des de la signatura del contracte fins a la posada en funcionament operativa de l’aeroport, mentre que la fase operativa serà prorrogable un any més. Així, pels serveis pre-opening 1 es pagaran 905.829 euros, pels serveis de la fase pre-opening 2 es pagaran 600.000 euros i, finalment, per la fase operativa es pagaran 1.067.796 euros (totes aquestes xifres no inclouen l’IVA). En definitiva, segons els càlculs de la formació d’esquerres, amb la pròrroga d’un any que preveu el contracte, AEROCAS pagarà a SAERCO 3.641.601 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa