Diari La Veu del País Valencià
Les classes de repàs en Secundària tindran 500 interins de reforç
Europa Press / València

Així ho ha detallat la consellera d’Educació María José Català, després de la firma d’un conveni amb l’Associació de Productors i DJ en ser preguntada pels mitjans pel programa educatiu que possibilitarà que els estudiants de Secundària puguen rebre, per primera vegada, classes de repàs de les matèries instrumentals fora de l’horari lectiu durant cinc hores setmanals.

Català ha recordat que el pla preveu una inversió de nou milions d’euros, amb un reforç de 500 professors. “El que volem és contractar 500 persones més de la borsa d’interins perquè, fora de l’horari lectiu, després d’acabar les classes, reforcen aquells alumnes que manifesten majors dificultats després de la primera avaluació”, ha explicat.

Experimental i voluntari

El pla es dirà Èxit II i serà experimental i voluntari. Els centres organitzaran almenys un grup de reforç educatiu extraordinari per a cada nivell de l’etapa. Cadascun dels grups comptarà amb d’entre 10 i 15 alumnes del nivell corresponent.

L’activitat de cada grup s’organitzarà en dos àmbits, el científic i el socio-lingüístic, que atendran les àrees instrumentals de Matemàtiques, Castellà i Valencià i es podran reforçar la resta d’àrees prioritzant l’atenció a les llengües estrangeres.

Cada grup desenvoluparà l’activitat fora de l’horari lectiu amb cinc hores setmanals, dos i mitja per a cada àmbit, distribuïdes en 2 o 4 dies, de dilluns a divendres i opcionalment els dissabtes.

Excepcionalment, es podran autoritzar els centres que ho justifiquen l’organització de grups constituïts per alumnat de dos nivells educatius. El mínim d’alumnes per grup podrà reduir-se a 8 en el cas dels centres catalogats com Centres d’Acció Educativa Singular (CAUS).

A més, es prioritzarà la participació de l’alumnat que compta amb desavantatges des del punt de vista educatiu i aquell de famílies que no puguen prestar-li un suport suficient en l’activitat escolar.

Aquest pla s’emmarca en la intenció del Consell de reduir l’abandonament educatiu, que se situa al País Valencià al 22,45%.

Comparteix

Icona de pantalla completa