Sant Antoni ompli Picassent de tradició

20 febrer 2017 01:00h
El calendari ens ha portat, este cap de setmana, la festivitat de Sant Antoni, una festa molt arrelada al nostre municipi, ja que Picassent encara guarda el testimoni de ser un poble ben lligat a la terra i també als animals. Prova d’això és la gran quantitat d’estos que es guardaven a les cases i que fins i tot, formaven part de l’entramat familiar. Va ser l’any 1922 quan l’aleshores rector de Picassent, Amadeo Núñez Sanz, va instaurar esta festa al nostre poble. Els llauradors picassentins acudien amb les seues bèsties a implorar la benedicció del sant protector dels animals, tot i motivant un matí de festa a la plaça del poble.  

I seguint amb la tradició, recuperada fa uns anys per l'Ajuntament de Picassent, la ciutadania va eixir ahir al carrer per disfrutar d'una jornada que va reunir centenars de persones, tant a l'Ermita com a la plaça de l'Ajuntament, per celebrar la festa dels animals. Diversitat, tradició i molta participació en la que ja s'ha convertit en una de les nostres tradicions locals.   

El soroll dels cascavells i esquellots de les carrosseries de cavalls vingudes de molts pobles de la Comunitat, així com la diversitat d'animals domèstics, van acaparar les mirades de totes les persones. Des de l'Ajuntament, volem donar les gràcies, a totes i tots, per la gran  participació mostrada, en un acte, que va estar organitzat per la penya «Picassent al galop», amb el patrocini de l'Ajuntament de Picassent.

 

next