Diari La Veu del País Valencià
Ruta Cultural i Ciutadana per Benimaclet

RedactaVeu / València

L’itinerari escollit inicia el recorregut per la seua història local, amb el posterior relat dels seus protagonistes veïnals de les millores que han permés l’entorn convivencial actual i completant-ho amb el descobriment de múltiples iniciatives ciutadanes i particulars que permeten l’afrontament en positiu de l’actual crisi/estafa tot i projectant-se al futur com a alternatives vàlides en la construcció d’una comunitat urbana ambiental i econòmicament sostenible, i social i culturalment diversa.

Al recorregut, comptarem amb la participació de l’Associació de Veïns de Benimaclet, l’activa Associació de Comerciants del barri, els promotors de centres socials autogestionats i futura Escola d’Oficis, Horts Urbans i centres d’agroecologia, cafés literaris, llibreries dinamitzadores, Centres Culturals amb tradició però innovadors, sales polivalents d’activitats artístiques (teatre, dansa, poesia, circ, etc), Colles de Dimonis i de dolçaina i tabalet, Ong’s de Cooperació i solidaritat, estudis d’Arquitectes amb propostes socials, ‘co-working’ i altres experiències alternatives.

Per als organitzadors de la Ruta per Benimaclet, aquest singular barri és un símbol del que pot aconseguir-se amb la interconnexió de diferents sinergies, en un procés de construcció col·lectiu i obert, i al context d’una crisi estructural profunda i d’una ciutat sacsejada per les elits governants des de fa 22 anys.

La Ruta a peu comença a les 10h des de la plaça del poble (de l’Església), amb una durada de 4 hores, tot incloent una aturada en Kaf-Café per reposar forces i acabant vora les 14h a la Llibreria Primado. L’aportació per a l’impuls d’aquesta iniciativa ciudadana és de 7 euros. Reserves ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa