Diari La Veu del País Valencià
El Fòrum d’Ocupació reuneix 60 empreses en tres campus de la Universitat de València
EFE / RedactaVeu / València

Més informació i programació detallada, en el web del VIII Fòrum d’Ocupació: www.uv.es/forodempleo.

També es pot seguir el Fòrum a través de Facebook i Twitter en facebook.com/opaluv i @OPAL_valencia

La Facultat de Dret de la Universitat de València acollirà demà la inauguració del Fòrum, a la qual assistiran el rector de la UV, Esteban Morcillo; el director general d’Ocupació i Inserció Laboral, Felipe Codina; la vicerectora de Postgrau, Rosa Marín; i el director de l’OPAL, Vicent González Romà.

Demà assistiran a la Facultat de Dret 38 empreses; el dia 13, a la Facultat de Psicologia, ho faran 27; el 19, a la Facultat de Farmàcia, es reuniran 23 organitzacions; i el 21 de novembre, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE (Campus de Burjassot-Paterna) seran 18 els participants.

El Fòrum de l’ETSE, que estava previst en principi per al dia 20, ha sigut ajornat al 21 amb motiu de la vaga d’estudiants convocada per a eixe dimecres, ja que la voluntat d’aquesta fira és facilitar l’accés d’estudiants i titulats universitaris al mercat laboral.

Amb aquesta trobada, durant la qual es realitzaran més de 60 activitats entre ponències, xarrades, tallers i taules redones, es pretén crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs empleats, professionals qualificats ja titulats, o bé estudiants que cerquen pràctiques en empreses per a començar a aplicar els seus coneixements dins de l’entorn laboral, acostant així l’empresa i el món universitari.



De fet, tindran accés al Fòrum tant estudiants i titulats de la Universitat de València com altres institucions acadèmiques. Els visitants del Fòrum podran intercanviar informació cara a cara amb els responsables de cadascuna de les entitats participants, lliurar el seu currículum i assistir a les activitats programades, la major part de les quals consistiran en xarrades que serviran perquè cada empresa informe sobre les seues ofertes de treball, processos de selecció i perfils professionals demandats.



L’assistència és totalment lliure, si bé cada jornada es dirigeix a determinades àrees de coneixement en concret.

El dia 12, al Campus dels Tarongers, se centrarà en Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri i assistiran diferents despatxos d’advocats, i multinacionals de la distribució i de la consultoria, així com els col·legis professionals d’economistes, advocats i graduats socials.

El dia 13, la trobada al Campus de Blasco Ibáñez estarà enfocada a les àrees de la Salut, Humanitats i Ciències de l’Educació. Hi haurà empreses interessades en la selecció de titulats i titulades en Infermeria, Fisioteràpia i Medicina per a treballar dins i fora de l’Estat espanyol, com és el cas de la taula de la Xarxa Eures, en la qual participaran cinc països europeus (Suècia, Noruega, Dinamarca, Alemanya i Regne Unit). Així, un representant de cada país farà una presentació en anglès de l’oferta d’ocupació a Europa per a titulats i titulades de l’àrea de Ciències de la Salut. Per a les àrees d’Humanitats i Ciències de l’Educació hi haurà xarrades d’institucions, com el CSIC, a través de l’Institut Ingenio, i d’empreses del tercer sector que ofereixen oportunitats laborals a especialistes en aquests àmbits.



Al Campus de Burjassot-Paterna, el dia 19 estarà dedicat a l’àrea de Ciències Bàsiques amb la presència d’empreses dels sectors de la indústria química i agroalimentària.



El dia 20 serà per a l’àrea d’Enginyeries, l’àmbit més tècnic del coneixement, i comptarà amb empreses dels sectors de recerca i desenvolupament, disseny i fabricació, i activitats informàtiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa