Diari La Veu del País Valencià
Aerocas ha adjudicat amb previsions de trànsit aeri “fantasioses”
RedactaVeu / Castelló.

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha denunciat que Aerocas ha estat adjudicant contractes milionaris durant anys, especialment durant l’etapa de Carlos Fabra, “basant-se en unes previsions de trànsit aeri falses, fantasioses i que, evidentment, a dia de hui no s’han complert”. Albiol ha fet públiques les previsions de trànsit aeri entre 2013 i 2017 que ha localitzat en els plecs de clàusules administratives de l’expedient del contracte de prestació dels serveis de trànsit aeri en la torre de control de l’Aeroport de Castelló, adjudicat per 3,6 milions d’euros a l’empresari proper al PP madrileny, Ildefonso de Miguel Rodríguez, president de Saerco.

Per a la diputada d’esquerres el fet que les previsions de trànsit aeri siguen absolutament fantasioses demostra l’absurditat que ha suposat tot el procés de construcció de l’Aeroport de Castelló. Així, Albiol ha presentat una bateria de preguntes i sol·licituds de documentació sobre els mètodes de càlcul de les previsions de trànsit, entre altres aspectes.

La parlamentària autonòmica considera “ridícules” unes gràfiques que “haurien d’estar a zero perquè fins al dia de hui per l’Aeroport no ha passat cap vol”. Així, “per al present any 2013, es profetitzava un trànsit d’entre 800.000 i un milió de passatgers. La qual cosa resulta encara més greu tenint en compte que, basant-se en eixes dades fantasioses, Aerocas, especialment en l’època de Carlos Fabra, ha adjudicat contractes milionaris”. Albiol considera “un desastre i una temeritat” comptar amb unes previsions “absolutament falses i fantasioses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa