Diari La Veu del País Valencià
El director de RTVV dissenya un pla per a readmetre a afectats de l’ERO
ACN / València

Els treballadors insten Fabra a reconsiderar el tancament, defensat que després de la nul·litat de l’ERO “hi ha solucions intermèdies” entre el manteniment de l’ens i el seu tancament. “Estem convençuts que hi ha opcions i que totes les parts tenim el deure moral i la responsabilitat social d’explorar-les”, assenyala el Comité. Els treballadors indiquen que el tancament “va més enllà d’un simple problema laboral” i que “abasta tot el sector audiovisual valencià, l’àmbit cultural i la política lingüística”.

La proposta d’obrir una via de negociació per a la continuïtat de RTVV ha estat traslladada aquest matí pel Comité d’Empresa al nou director, Ernesto Moreno, qui s’ha compromés a fer arribar el plantejament a Presidència de la Generalitat Valenciana.

La trobada ha estat la primera d’una sèrie de contactes que tindran lloc al llarg de la jornada per a concretar com es materialitza l’execució de la sentència de nul·litat de l’ERO i la consegüent readmissió de vora un miler de treballadors que van ser acomiadats entre desembre del 2012 i agost del 2013.

El Comité expressa a través de la carta remesa a Alberto Fabra que el tancament “afecta directament la identitat política i cultural dels valencians, que una llengua sense presencia en els mitjans de comunicació està condemnada a una mort lenta, perquè la televisió i la radio també formen part del sistema educatiu en les comunitats autònomes amb una llengua pròpia”.

Els treballadors conviden Fabra a fer una lectura de la sentència i assenyalen que en cap moment s’apunta que la solució després de la nul·litat siga el tancament de RTVV.

“Els treballadors de RTVV som els primers usuaris de la sanitat i l’educació publiques, volem per tant el seu manteniment i millora”, indiquen i recorden els principis de la Llei de l’Estatut de RTVV de 20 de juliol de 2012, on es recull que “Des del punt de vista de la rendibilitat social del servei públic, es pretén que l’activitat de Radiotelevisió Valenciana, SA siga un element de vertebració de la realitat social, econòmica i cultural de la nostra Comunitat i de la seua diversitat territorial. D’altra banda, i tractant-se d’un mitjà de comunicació públic s’estableix el funcionament democràtic d’este i la pluralitat, la transparència, l’accés dels grups socials i polítics i la independència dels professionals que hi realitzen el seu treball”.

En aquest sentit, conviden a treballar de manera conjunta perquè es facen compatibles la sanitat, l’educació i els mitjans de comunicació públics. “Desitgem que reconsidere la seua decisió, perquè els dies que tenim per davant ens donen marge per arribar a un punt d’inflexió que permeta recapacitar i trobar solucions per a un servei públic que entenem com a fonamental per a l’autogovern, la vertebració dels valencians i el manteniment de la nostra llengua”.

Els treballadors s’ofereixen a treballar en aquest camí i trobar un model sostenible i de futur per RTVV i remarquen el suport explícit de 170 organitzacions i institucions, entre les quals destaquen les 5 universitats publiques valencianes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, el Consell Valencià de la Joventut, la Federació de Societats Musicals així com la totalitat de les organitzacions del sector audiovisual valencià i associacions professionals de l’àmbit periodístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa