Diari La Veu del País Valencià
Muro – La nit de les rates penades
JORNADA DE FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL NIT DE LES RATES PENADES

La Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Muro va organitzar el passat divendres 27 de maig La nit de les rates penades, on els assistents van poder aprendre moltes coses interessants d’aquestos desconeguts animals, amb abundant presència a l’entorn urbà dels nostres municipis.

L’activitat es va iniciar a les 21,00 hores a la sala d’actes de la Casa de Ferro on personal de la Fundació Limne, que van realitzar tota l’activitat, ens van donar a conéixer les rates penades que ens envolten i les seues peculiaritats. Els quiròpters, són el segon grup de mamífers més nombrós després dels rosegadors (un 25% del total) i són els únics mamífers capaços de volar. També varem aprendre el per què estan protegides, els beneficis que ens aporten i que, malgrat la seva diversitat, moltes de les espècies es troben amenaçades i en greu perill degut en gran mesura a la destrucció dels seus refugis

Després isquérem a observar-les i identificar-les mitjançant detectors d’ultrasons amb una nit magnífica que convidava a sopar a la fresca. “Amb aquest projecte de seguiment es pretén obtenir una major informació sobre l’estat de conservació i la distribució dels ratpenats, a través de la col·laboració de grups de voluntariat, i aportar les dades a les que des de 2012 recull la Fundació Limne a altres indrets de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer”, ha remarcat el regidor de Medi Ambient Eli Pérez.

Ara esperem que s’anime algun grup de gent a continuar amb el seguiment durant l’estiu i poder tindre un grup de voluntaris encarregats del seguiment dels quiròpters al poble de Muro.

Comparteix

Icona de pantalla completa