Diari La Veu del País Valencià
Barberá critica la manipulació sectària dels treballadors de RTVV

EFE / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat que la situació econòmica de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després de l’anul·lació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) era “inviable” i el seu tancament “irreversible” i ha assegurat que la televisió pública “no té l’exclusiva de la defensa de València”.

Ha defensat el “magnífic” treball de Canal 9 en “defensa dels senyals d’identitat” però ha assegurat que “han de saber que no és l’únic mitjà que defensa València”.

Però ha criticat que “els que més han desqualificat” la televisió pública i han demanat el seu tancament per “manipulació”, com el partit socialista, “alcen ara el patriotisme de la propietat de Canal 9 i les seues bondats quan acabem d’assistir a una manipulació sectària des de dins intolerable”.

“Tancar un mitjà públic no agrada a ningú; a mi no m’agrada però tampoc tenen l’exclusiva de la defensa de València”, ha postil·lat. L’alcaldessa ha expressat la seua “solidaritat” amb els treballadors, ha assegurat que perdre l’ocupació és “un seriós problema social” i ha afirmat que el tancament d’un mitjà de comunicació li “dol” perquè “adora” la professió de periodista.

“Però les circumstàncies havien arribat a un límit econòmic absolutament inviable”, ha afegit, alhora que ha incidit que després de la nul·litat de l’ERO que obligava readmetre a “tothom”, la situació era “insostenible”.

Barberá ha demanat que tots facen una reflexió “inclosos els sindicats” que, al seu judici, “en una situació econòmica en la qual vivim, no poden estirar tant la corda que es trencarà”. “Ho sent molt però la situació és irreversible”, ha sentenciat abans d’assegurar que no tenia “ni idea” si encara hi havia possibilitat de negociar perquè no es tancara.

Comparteix

Icona de pantalla completa