Diari La Veu del País Valencià
I Pressupostos Participatius de Muro
El passat dimecres dia 14 de setembre, va començar a Muro el primer acte dels programats dins de les activitats dels “ I Pressupostos Participatius de Muro “ , una assemblea oberta on es va explicar tot el calendari i la metodologia a seguir per a poder participar d’aquest esdeveniment , així com disquisicions més concretes referides a la participació ciutadana i la manera d’elaborar el pressupost municipal. L’acte celebrat a la Casa de Ferro , va comptar amb la presència de l’Alcalde de Muro, Francesc Valls , així com la del Regidor de Participació Ciutadana, Kike Pascual , els quals ens van fer partícips de la importància que té en la societat la participació , una participació ben entesa , diversa i solidària , i amb la ment posada en el bé comú.

Aquest procés tindrà com a punt de partida l’arreplegada de propostes, mitjançant unes urnes situades en edificis públics , tals com l’Ajuntament , la Biblioteca Municipal , el Centre Social Matzem i la Casa de Ferro , així com per via telemàtica en www.muroparticipa.com . Totes aquestes propostes hauran de reunir uns criteris bàsics com són : La seua viabilitat legal , tècnica i jurídica ,i a més a més que facen referència al capítol d’inversions , com a normes més destacades. A continuació , totes les propostes passaran per una validació tècnica , que determinarà quines són les propostes que finalment són votades per la ciutadania , així establint-se la voluntat popular, passaran a executar-se els projectes triats fins a un valor de 40.000 euros.

Aquestes propostes podran ser de tot tipus , zones verdes , mobiliari urbà , instal·lacions esportives i culturals , etc… però s’haurà de tenir amb compte que no podran sobrepassar la quantitat fixada.

“Aquests processos són molt importants per a la ciutadania , perquè pot comprovar de primera mà , que el seu paper en el funcionament del poble no és merament residual, si no que veu que les seues decisions són vinculants i a més participa d’una democràcia directa i horitzontal, en un procés que entenem com la sembra d’una llavor , en tot aquest món tant interessant i complex com és el de la participació ciutadana “ , ens explicava el Regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual.

Comparteix

Icona de pantalla completa