Diari La Veu del País Valencià
I Pressupostos participatius 2016/2017 de Muro
Emmarcats en els I Pressupostos Participatius de Muro, el passat dijous 27 d’octubre ,va tenir lloc a l’edifici de la Casa de Ferro la presentació de les propostes que hauran de ser votades per la ciutadania.

Un procés que arrancava el 14 de setembre amb l’arreplegada de propostes i que posteriorment continuava amb la seua validació tècnica , fins a arribar a aquest punt on els veïns i veïnes decidiran mitjançant la voluntat popular en que es gastaran els 40.000 euros d’inversions destinats per a aquesta fi.

Un total de 53 propostes presentades pels ciutadans, algunes d’elles via telemàtica, que han suposat l’inici d’un camí que té com a meta la democràcia participativa, horitzontal, directa i que suposa un vertader desafiament , ja que estem més educats per a competir que per a col·laborar i participar.

Les propostes admeses, en base a uns criteris preestablits són les següents:

. Equipament d’una zona oberta amb aparells de gimnàstica per a majors.

.Papereres amb opció de reciclatge( 3 boques).

.Panells informatius.

.Pavimentació i condicionament zona C/ Mariola per a ús de xiquets i majors.

.Més il·luminació en determinats carrers del poble.

.Més accessibilitat als edificis municipals.

.Adquisició de patinets elèctrics amb manillar per a la Policia Local.

.Màquina per a repintar les àrees i porteries retràctils de futbol 7.

.Gimnàs a l’aire lliure.

.Arreglar i condicionar la pista exterior de patinatge.

.Canastres de bàsquet regulables en altura.

.Barres paral·leles asimètriques de gimnàstica.

.Dotació i equipació tècnica Centre Cultural Polivalent ( taula de so , taula de llums , focus teatre i led , reproductor amb USB ).

.Compra i renovació d’equips informàtics de la Biblioteca Municipal, projector amb pantalla fixa , equip de so per a la sala de conferències , Wifi més potent , compra d’e-books i tabletes per a lloguer.

Tota aquesta varietat de propostes podran ser votades a l’Ajuntament , en horari de 9h. A 14h. del 28 d’octubre fins el 21 de novembre, per totes les persones empadronades a Muro , amb 16 anys complerts i presentant el seu DNI , i amb la peculiaritat de que per a que el vot siga vàlid s’hauran de votar 3 propostes diferents.

“ Ha sigut un inici esperançador i ens anima a continuar donant la paraula al poble , esperant que l’any que ve hi haja més implicació si cap i un major perfeccionament del procés “ , ens explicava el Regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual.

Comparteix

Icona de pantalla completa