Diari La Veu del País Valencià
RTVV / PSPV demana una comissió d’investigació sobre el deute de 1.200 milions
RedactaVeu / València

El portaveu del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha anunciat que el seu grup ha sol·licitat la creació d’una comissió d’investigació per a saber què ha passat amb els 1.200 milions de deute que té RTVV perquè, després d’entrar ahir la policia, “ens fa l’efecte que volen liquidar i acabar com més prompte millor amb la televisió perquè no arribem a saber què ha ocorregut en aquesta casa”. No obstant açò, ha advertit que “la mateixa directora general ja va assegurar que els ordinadors estaven buits quan va arribar i que no existia un registre de contractes”.

Davant açò, ha destacat que RTVV “ha sigut una cova de lladres, els diferents directors generals i càrrecs del PP s’han dedicat a espoliar els recursos públics i a robar a tots els valencians” i, per açò, ha qualificat “d’injust” que “ara Fabra responsabilitze els treballadors del tancament de RTVV”.

A més, els socialistes també han presentat la creació d’una altra comissió perquè compareguen els treballadors, professionals i empreses relacionades amb la RTVV després que hagen denunciat les consignes per a silenciar informacions o per a censurar altres.

D’aquesta manera, ha qualificat com “molt greu” les denúncies que apunten que “des del Palau de la Generalitat s’han donat instruccions directes al personal per a ocultar informació perquè açò seria delicte”. Per açò, els socialistes volen que compareguen per a “saber l’opinió de tots els treballadors i els que hagen patit aquestes pressions del Govern valencià”. De fet, ha recordat que tant la directora general com els membres del consell en presentar la seua dimissió “s’han posat a la disposició de Les Corts per a donar una explicació de la seua decisió”.

Qui ha de donar la cara és el president que ha decidit liquidar RTVV”

Així, ha explicat que el PP també ha proposat la modificació de l’ordre del dia perquè compareguera el vicepresident José Císcar per a parlar sobre RTVV i el grup socialista ha demanat que aqueixa compareixença es traslladara a dijous perquè “qui ha de donar la cara en primera instància és el president de la Generalitat, ja que la decisió de liquidar RTVV ha sigut d’ell i, per tant, necessitem les explicacions del president abans que les de Císcar, que també ha sigut part important en el desastre de RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa