Diari La Veu del País Valencià
Godella aprova un pressupost realista i compromès
‘Realista i compromès amb la ciutadania’. Així va definir el regidor d’Hisenda, Salvador Soler, el Pressupost Municipal que ahir va aprovar el ple de l’Ajuntament de Godella amb els vots a favor del grup de govern –format per PSPV-PSOE, EU i Bloc-Compromís. El balanç crida l’atenció perquè reflecteix un substancial increment respecte del de l’any passat de 700.000 euros. ‘La diferència ve donada, d’una banda, perquè l’Estat ha augmentat el nivell d’ingressos i, conseqüentment, les transferències corrents al nostre Ajuntament i, de l’altra, per la millora en la gestió i la recaptació de les taxes municipals’, va assenyalar Soler.

Amb aquestes xifres, l’Ajuntament podrà mantenir els seus objectius intactes, tal com van concretar ahir fonts del consistori: ‘Mantenim els serveis que confereixen a la nostra ciutadania la qualitat de vida que es mereix, recolzem el nostre teixit associatiu que és el que inunda d’activitats culturals els nostres carrers i espais públics i consolidem el cos de personal públic que és el que ens permet continuar amb els nostres programes en educació, esports, cultura, joventut…’.

Godella comptarà amb el pressupost més elevat dels últims tres anys: 9,65 milions d’euros i tanca l’exercici anterior, per setena vegada consecutiva, amb romanent positiu de tresoreria. ‘Després de fer la liquidació, disposem d’1,6 milions de superàvit, la qual cosa ens ha permès, entre altres coses, augmentar la proposta per a fer front a la sentència pel parc de la Devesa amb altres 250.000 euros’, va sentenciar Soler, qui va destacar el paper de gestors responsables que han exercit des que va entrar a governar la coalició d’esquerres. ‘Estem, a més, reduint el deute públic a un ritme de 600.000 euros l’any, un exemple que li aniria bé seguir a la Generalitat que, per contra, ha passat d’un nivell del 60% de l’endeutament a més del 90%’.

La portaveu de Bloc Compromís, Eva Sanchis, va valorar el treball realitzat pel regidor d’Hisenda a qui va agrair l’esforç per aconseguir ‘uns realistes, prudents i molt bons pressupostos» al mateix temps que va destacar la lleialtat de la resta de regidories que, «en tot moment, hem seguit les seues indicacions amb responsabilitat’.

Més crític va ser el regidor de Participació i Sostenibilitat, José Valenzuela qui, en nom del grup municipal EU, va reclamar majors recursos a algunes partides que, al seu parer, havien d’estar millor dotades. Matisos que no van influir en el seu suport al pressupost.

Per la seua banda, el Partit Popular, que no va comptar amb la presència del seu portaveu, José María Musoles, absent per motius laborals, es va oposar en la votació perquè ‘no s’ha tingut en compte informes d’Intervenció que adverteixen que, per exemple, no es preveu el pagament de la sentència ferma que pesa sobre l’Ajuntament per l’expropiació del parc de la Devesa’.

Comparteix

Icona de pantalla completa