Diari La Veu del País Valencià
Godella, amb els seus majors
Amparo Ferri i Dolores Llorens van ser les persones homenatjades en la Setmana dels Majors de Godella que va transcórrer entre el 29 de setembre i el 5 d’octubre. El reconeixement a ambdues dones centenàries va tenir lloc en l’acte d’inauguració que va ser presidit per l’alcaldessa Eva Sanchis i la regidora de Benestar Social, Rosa Barat.

«A Godella el 12 % de la població és major de 75 anys i, amb aquesta sèrie d’actes, intentem reconèixer l’esforç que han fet, els valors que ens han transmès –va comentar Barat– i, per descomptat, aquesta Setmana, ens permet denunciar les necessitats d’aquestes persones que ningú cobreix, les baixes pensions, les dificultats de mobilitat…»

«Per a mi és un orgull poder participar en totes les activitats que estan programades –va assenyalar l’alcaldessa, Eva Sanchis–; feu tot el possible per a passar-ho bé i per a reclamar el que és vostre i que us correspon», va concloure.

Els somriures es van tornar riallades el matí següent, amb el taller de risoteràpia dirigit per Eva Vives. Unes hores després, l’activitat va tornar al saló d’actes de Villa Teresita on van tenir lloc les concorregudes projeccions del sainet Los Claveles, de Luis Fernández, i la sarsuela Bohemios, d’Amadeo Vives.

El dimecres va arribar el moment de la Volta a peu. Desenes de persones, amb l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea al capdavant, van cobrir el recorregut habitual que va arrancar al Poliesportiu i va acabar al jardí de Villa Teresita on van poder reposar forces amb un esmorzar de germanor. No van faltar les xarrades formatives, entre unes altres, una sobre l’ús de mòbils i tabletes oferida per Jovesolides ni, per descomptat, les excursions. El dijous un nodrit grup de persones va visitar el Muvim i el Palau de la Batlia i Escala i, en el tancament de la Setmana, el diumenge, van assistir al Festival de Cors i Bandes organitzat per la Federació d’Associacions de Ciutadans Majors de la Comunitat Valenciana (CIM), al Palau de la Música.

Abans, no obstant açò, el dissabte 4 d’octubre, als jardins de Villa Teresita, després del menjar de germanor, es va fer lliurament dels trofeus dels campionats de parxís, petanca, truc, dòmino i birles celebrats aquests dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa