Diari La Veu del País Valencià
Godella – La congregació del Sagrat Cor trenca el seu silenci
L’advocat de la propietat fa la primera oferta a l’ajuntament des que va començar el procés

Poc més d’un any després que el Tribunal Superior de Justícia condemnara l’Ajuntament de Godella a pagar 11,7 milions d’euros més interessos a la Societat del Sagrat Cor de Jesús per l’expropiació del parc de la Devesa, la propietat ha fet la seua primera oferta.

Fins avui, la seua negativa a negociar havia sigut rotunda. Fins a 5 alternatives de pagament havia oferit l’Ajuntament amb la finalitat de complir la sentència «sense hipotecar quasi de forma perpètua a la ciutadania de Godella», tal com va reconèixer la regidora de Medi ambient, Lola Sánchez.

Però la negativa a negociar per part de la congregació havia sigut taxativa. Fins ara. Segons ha traslladat l’advocat de les monges al de l’Ajuntament, la propietat estaria interessada a revertir una mica més de 9.000 metres que es restarien a l’expropiació i que es corresponen amb les pistes esportives que ja tenen construïdes, unes xoperes i uns horts que tenen al costat de la residència.

«La proposta és imprecisa i caldria retocar algunes qüestions -va assenyalar Sánchez- però el més important és que, a iniciativa seua, han obert les negociacions». Segons la regidora, no s’especifica què ús se li donaria a les zones que volen conservar els propietaris. «No és el mateix que ho mantinguen com a zona verda, que construïsquen un pavelló o que edifiquen habitatges i, per descomptat, tampoc ho pot ser el preu; nosaltres estaríem disposats a recalificar-les determinades zones, fins i tot a ampliar-les i donar-li aprofitament urbanístic però açò ha de servir perquè es compense la part restant que li quedaria per pagar a l’Ajuntament».

L’equip de govern, que ja ha informat de la nova fase en la qual ha entrat el procés a l’oposició i que emetrà un comunicat a col·lectius i associacions de veïns, és optimista «perquè per primera vegada la congregació ha mostrada voluntat d’arribar a una solució pactada».

Pròximament traslladarà els seus dubtes a la congregació del Sagrat Cor i, «quan concreten la categoria que van a donar al sòl, en 15 dies els oferirem una proposta, basada en la que elles ens facen, valorada i raonada», va concloure Sánchez.

Comparteix

Icona de pantalla completa