Diari La Veu del País Valencià
Godella- El Nadal, a 150 veus
Amb un Nit de pau i un Adeste fideles corprenedors, els quatre cors de Godella van felicitar les festes a tota la ciutadania en el Festival de nadales «Cançons de Nadal a Godella» que va tenir lloc dissabte passat (20 de desembre), organitzat pel Cor Sant Bartomeu.

Prop de 150 persones van pujar al púlpit per a tancar un concert de germanor que asolia la seua edició número 19. La parròquia, amfitriona d’aquesta fita des del seu origen, va acollir l’audició que, a més, va tenir caràcter solidari ja que, com a únic preu d’entrada es van lliurar aliments per a Càrites Godella.

Poc abans, amb un repertori íntegrament nadalenc, el cor Lambert Alonso havia sigut el primer a incorporar-se a l’escenari. La Nadalenca de M. Palau, la Santa nit de F. Gruber, Flos de radise jesse d’E. Artal i l’O Holy Night de A. Adam van ser les obres seleccionades per a l’ocasió pel seu director, Josep Manel Campos. El cor de la Vila, per la seua banda, va interpretar una trilogia de John Rutter: Nativity Carol, Christmas Lullaby i Angels Carol. En aquesta ocasió, el seu director, José Tomás Poveda, es va posar al piano, María Fernández Castillo va tocar el violoncel i va agafar la batuta del cor Ana Bort.
En tercer lloc va actuar el cor del Casino Musical amb protagonisme absolut de les cançons tradicionals nadalenques de diferents llocs del món. El desembre congelat, Marxa dels Reis, En el portal de Belén i Dolça cançó de la nit de nadal van ser les peces que van interpretar sota les ordres de Raquel Almudéver.

Finalment, el cor de Sant Bartomeu, acompanyat per un grup de càmera de l’Orquestra del Palau del Marquès de Dosaigües, i amb el seu director, José Manuel Palau, al capdavant, es va endinsar en el segle XVII per a interpretar l’obra sacra per antonomàsia del compositor barroc, Antonio Vivaldi, el Gloria RV589, del qual van cantar 7 moviments dels 12 que la componen. Per a acabar, els quatre cors es van unir per a oferir els dos cants comuns, Nit de pau i Adeste fideles.

Comparteix

Icona de pantalla completa