Diari La Veu del País Valencià
Godella garantirà la qualitat dels serveis
«Partim de la realitat per a mantenir la qualitat dels serveis que es mereix la ciutadania», va assenyalar el regidor d’Hisenda, Salvador Soler en la presentació pública del Pressupost Municipal que el dimarts va realitzar al saló d’actes de l’Ajuntament i que ahir va aprovar el ple de Godella amb els vots a favor del grup de govern –format per PSPV-PSOE, EU i Bloc-Compromís– i en contra del PP. «Un pressupost continuista –va matisar Soler–, malgrat l’important increment de més d’1,5 milions d’euros respecte al d’anys anteriors que ve donat per la posada en venda del patrimoni que té l’Ajuntament per a incorporar-ho al pagament per l’expropiació del parc de la Devesa». Segons va assenyalar l’edil, aqueix import únicament es lliuraria a la congregació del Sagrat Cor en el cas que s’embenen els immobles «en cas contrari, mantenim els 200.000 euros que aquest Ajuntament pot disposar sense afectar a la qualitat dels serveis i que justifiquem en el Pla Econòmic i Financer que traslladem al jutjata l’espera de tancar un acord definitiu».

Així, Godella comptarà amb el pressupost més elevat dels últims quatre anys: 11,3 milions d’euros, enfront dels 9,65 milions de l’any passat, i tanca l’exercici anterior, per vuitena vegada consecutiva, amb romanent positiu de tresoreria. «Continuem, a més, reduint el deute públic a un ritme de 600.000 euros a l’any, un exemple que li aniria bé seguir a altres administracions governades pel Partit Popular», va asseverar el regidor de l’Àrea. Segons les dades presentades, en la legislatura actual, l’equip de govern haurà reduït 2,9 milions d’euros el deute i l’haurà deixat en 5,8 milions.

Amb aquestes xifres, l’Ajuntament podrà mantenir els seus objectius intactes, tal com van indicar ahir els portaveus del govern de progrés: «Mantenim els serveis, recolzem a les nostres associacions i consolidem el cos de personal públic; els pilars de la vida en el nostre poble perquè la nostra ciutadania mantinga la qualitat de vida que es mereix, perquè seguim gaudint de la diversitat de propostes que ens ofereixen els nostres col·lectius i perquè no es tanquen els nostres programes en educació, esports, cultura, joventut…». Una vegada més la partida destinada a emergència social s’ha incrementat i en 4 anys ha passat progressivament de 40.000 euros a 165.000 euros.
L’alcaldessa, Eva Sanchis, va valorar el treball realitzat pel regidor d’Hisenda a qui va agrair el seu esforç. «És l’últim pressupost que presentarà aquest equip de govern en aquesta legislatura –va apuntar Sanchis– i com faig tots els anys vull agrair-li a Salvador Soler el seu treball perquè quadrar un pressupost perquè totes les Regidories que promovem activitats el puguem fer no és tasca fàcil; i d’altra banda, crec que podem felicitar-nos tots per l’execució del mateix, ja que les persones que formem aquest equip de govern hem actuat de forma responsable i mai hem gastat més del que tenim i açò significa que tenim uns pressupostos ajustats a la realitat».
Per la seua banda, el Partit Popular es va oposar en la votació perquè «aquests pressupostos no tenen la documentació legal preceptiva que estableix la Llei de Reguladora d’Hisendes Locals i per açò haurien de quedar sobre la taula fins que s’incorporen els annexos de Beneficis Fiscals en Tributs Locals i el de Convenis subscrits amb Comunitats Autònomes en matèria de despesa; a més –va assenyalar el portaveu de l’oposició, Jose María Musoles– aquest pressupost no s’ajusta a la realitat del municipi».

Comparteix

Icona de pantalla completa