Diari La Veu del País Valencià
Antonio Caballer, «in memoriam»
«Si Antonio estiguera avui ací, aquesta exposició no s’haguera fet», així arranquen les primeres paraules de l’article In memoriam publicat en el catàleg Antonio Caballer. Pintures, escrit per la germana de l’artista, Rosa Caballer i publicat amb motiu de la mostra que divendres passat, 30 de gener, es va inaugurar al Centre d’Art Villa Eugenia. També així va iniciar el seu parlament davant les més de 100 persones que es van congregar a la sala d’exposicions per –en la majoria dels casos– descobrir per primera vegada l’obra d’un dels grans artistes «tapats» dels últims temps del País Valencià.
«La seua pintura era seua i no volia exhibir-la –va reconèixer la germana de l’artista mort fa dos anys i mig a l’edat de 58 anys–; ens ha generat molts dubtes realitzar aquesta exposició perquè, d’alguna manera, és com si l’haguérem traït però crèiem que no ens podíem apropiar del que considerem un ben cultural».

La inauguració va ser presidida per l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis i pel regidor de Cultura i Comunicació, Ferran Vilella a els qui la família va reconèixer la seua implicació en el projecte. També van destacar el treball del comissari de la mostra, l’artista Josep Ferriol «sense l’impuls del qual ens haguera resultat impossible fer realitat la mostra».

Vilella, per la seua banda, va agrair la seua presència al nombrós públic que es va donar cita al centre d’art, «especialment a la família per permetre’ns descobrir aquest gran artista i Josep Ferriol, per, una vegada més, lliurar-se incondicionalment al seu poble i als seus artistes».

Quant a l’alcaldessa, va ressaltar la part humana d’Antonio Caballer «que era la que jo coneixia, una persona amable, atenta i senzilla; ho demostren els que van ser els seus alumnes quan parlen d’ell i recorden que sempre trobava alternatives als materials cars i sabia valorar la creativitat i la qualitat dels artistes que portaven dins sense obligar-los a gastar-se diners».

L’exposició «que Godella li devia a Antonio», en paraules de Sanchis, estarà oberta al públic fins al pròxim 22 de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa