Diari La Veu del País Valencià
Godella – Tret d’eixida a la Trobada
La Trobada d’Escoles en Valencià 2015 va iniciar el camí diumenge passat, 1 de març, amb el concert de Miquel Gil i Pep Gimeno, Botifarra. Nus, l’últim espectacle dels artistes de l’Horta i la Costera, va arrancar el programa d’activitats previstes per a l’edició comarcal que enguany se celebrarà a Godella. «És un orgull que Escola Valenciana haja triat el nostre poble i un luxe tenir Pep, Botifarra i Miquel Gil aquesta nit per a celebrar-ne la inauguració», va comentar l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, en la presentació del concert.

Dos de les principals veus del País Valencià van fer viatjar el nombrós públic que va omplir el teatre Capitoli per la història de la música folk en un concert didàctic, íntim i, en ocasions, per esclatar a riure. L’arbre dels estils i pals de la música «de transmissió oral» valenciana va anar ramificant-se entre acudit i broma, entre dita i anècdota.

Els actes programats per a celebrar la Trobada continuaran el 17 d’abril amb la inauguració de l’exposició de Carles Salvador, a les 18.30 h, al Centre Cultural Xicranda. A continuació, al col·legi Cervantes, se celebrarà un sopar i l’homenatge al Taller d’Història Local com a entitat de defensa del patrimoni i la cultura de Godella. La jornada finalitzarà amb l’actuació de La Douche. L’endemà, el 18 d’abril, a les 18 hores, tindrà lloc el lliurament dels premis Sambori al teatre Capitoli i, a les 20 hores, el correfoc dels Dimonis de l’Avern d’Alboraia. Ja a la nit, el concert rock d’Atzembla, Vadebo, X-Fanekaes i Besugo tancaran el primer dissabte d’activitats.

Durant la setmana següent, se succeiran els actes dirigits als centres educatius de la localitat amb contacontes que aniran a càrrec de Rodamons, Carles Cano, Xavi Mínguez i Gemma Pasqual; un passeig didàctic oferit pel Taller d’Història a l’alumnat de l’IES Comarcal i el teatre d’M i les Balenes. El 23 d’abril arrancarà amb una trobada musical al Capitoli i continuarà, a la vesprada, amb un bescanvi de llibres i les actuacions de Dani Miquel i Capità Llibre acompanyades de pintacares al parc de Villa Eugenia.

El 24 i el 25 continuarà el protagonisme musical amb la segona part de la trobada musical del Capitoli i els cors de la Vila i Lambert Alonso, que entraran en acció a les 22 hores.

Finalment, el dia 26 culminarà la commemoració de la Trobada amb una jornada repleta d’activitats per a totes les edats que aniran des d’un cercaviles acompanyat de la Banda del Casino Musical de Godella, fins a una partida de pilota, una exhibició de rugbi i de colpbol i, per acabar, un dinar de germanor i l’actuació del grup Carraixet.

Comparteix

Icona de pantalla completa