Diari La Veu del País Valencià
Els perills i els danys irreparables del ‘fracking’
RedactaVeu / Castelló

La PAF Comarques de Castelló amb Arca Ibérica, es van reunir el passat mes d’octubre amb tècnics de la Conselleria de Medi Ambient. En el transcurs d’aquella reunió el Sr. Joan Ors, tècnic que va proposar la Conselleria i que va participar en la Mesa d’Experts de la Diputació, “ens va revelar que l’informe que van elaborar no va abordar en profunditat els problemes sísmics derivats del ‘fracking’ i que la Conselleria de Medi Ambient no tenia constància de l’existència de falles actives a la costa del Baix Maestrat”.

Arran d’aquelles declaracions la plataforma y Arca Ibérica van contactar amb diversos tècnics i geòlegs que estan col·laborant per a demanar assessorament tècnic i encarregar una sèrie d’informes que demostren l’existència de falles actives a les comarques del nord i els problemes sísmics que podrien derivar de la injecció de gran quantitat de fluids a altes pressions en el subsòl. Cal recordar la sèrie sísmica produïda pel magatzem subterrani Castor on s’estava injectant gas a un màxim de 200 atm i que les pressions que empra la tècnica de la fractura hidràulica són 3 vegades superiors (600 atm).

Amb motiu del debat d’aquesta setmana la PAF amb Arca Ibérica han registrat aquests informes perquè la Mesa de Les Corts els faça arribar als portaveus de tots els grups polítics que debatran sobre la problemàtica del ‘fracking’. De la mateixa manera es facilitarà tota la informació als grups polítics de la Diputació de Castelló i a les Conselleries d’Indústria i Medi Ambient.

Els representants d’aquesta plataforma amb Arca Ibérica porten informant des de fa un any dels perills i danys irreparables que es produiran sobre el medi ambient i l’aqüífer del Maestrat en el cas que s’autoritzen els projectes d’investigació de Montero Energy. Per això demanen als representants del grup popular que aprofiten aquesta ocasió per consensuar una postura unànime amb els grups de l’oposició en contra de la tècnica del ‘fracking’, tal com va passar amb l’acord per al desmantellament de la Plataforma Castor.

El sentit comú ha de prevaler per sobre dels interessos de l’empresa en qüestió. La ciutadania i els representants polítics dels pobles afectats han mostrat clarament el rebuig a aquests projectes i a dia de hui 30 dels 42 municipis s’han posicionat en contra. Les Diputacions de Castelló i València també han aprovat declaracions institucionals contra el ‘fracking’ i han demanat al Govern de la Generalitat que no es duga a terme cap projecte d’aquest tipus.

Comparteix

Icona de pantalla completa