Diari La Veu del País Valencià
La dreta es desploma i Compromís, primera força de l’esquerra a Godella
El Partit Popular i el Partit Socialista han sigut les forces polítiques que més han acusat la fragmentació del vot a Godella, on la ciutadania ha recolzat els governs de coalició d’esquerres que s’han succeït en les dues últimes legislatures.

Malgrat açò, el partit més votat segueix sent el PP de José María Musoles encara que amb un acusat descens en el nombre de vots respecte de les últimes eleccions municipals (de 3.138 a 2.058) i de regidors (de 8 a 5).

En l’altre angle de l’arc s’estrena com a segona força política i primera de l’esquerra, Compromís que es converteix en el virtual triomfador de les eleccions municipals de 2015 en doblar el seu nombre de regidors (de 2 a 4) i de vots (de 864 a 1.553). En detriment seu, el PSOE ha perdut dos regidors (de 5 a 3) i 700 vots (d’1.872 a 1.164) mentre que Esquerra Unida també redueix la seua representació a l’Ajuntament (de 2 regidors a 1) en rebre 77 vots menys que en les eleccions de 2011 (passa de 702 a 625 vots). També destaquen les forces emergents, Ciutadans (883 vots) i Canviem entre tots Godella (770), que irrompen amb dos regidors cadascun en el consistori.Dels set partits que concorrien a les eleccions únicament UPD, que ha obtingut 119 vots, s’ha quedat fora del repartiment de regidors.

El resultat deixa al PP amb el menor respatler dels últims 25 anys i a la dreta sense opció de governar llevat que no hi haja acord entre els partits de l’esquerra el qual hauria de, almenys, implicar a Compromís, al PSOE i a Canviem entre tots Godella. Esquerra Unida, per primera vegada en els últims 8 anys, no seria imprescindible per a garantir aqueix hipotètic govern «de progrés». En termes absoluts, PP i Ciutadans reuneixen 2.941 vots enfront dels 4.112 que concentren els partits d’esquerra.

La rotació en l’Alcaldia serà una de les condicions més controvertides que es plantejaran en les negociacions que començaran en les pròximes hores ja que Eva Sanchis (Compromís) s’havia mostrat partidària de repetir l’experiència mentre que Salvador Soler (PSOE) i Remedios Catalunya (Canviem entre tots Godella) van deixar clara la seua posició contrària ja que «no havia sigut positiu per a ningú». Malgrat haver-se modificat les relacions de força, anit, en el programa que Bim Ràdio 2.0 (radiogodella.com) va emetre en directe van ratificar la seua posició en aquest aspecte encara que es van mostrar optimistes per a arribar un acord.

Comparteix

Icona de pantalla completa