Diari La Veu del País Valencià
Godella – 55 anys tampoc en són gens
Des que aquells sis xics –quasi xiquets– van començar a ajuntar-se a casa de José Antonio Ferrando Navarro per a assajar els boleros, les havaneres, els valses amb els quals rondar a les xiques del poble, han passat ja 55 anys. Cinc dels sis continuen fidels als seus inicis «açò sí, ja no rondem més que a les nostres dones», reconeix Ferrando qui explica que un dels secrets de la longevitat del grup resideix en la incorporació d’aquestes com a veus. «Va arribar un moment en el qual era més fàcil dir-les a les nostres núvies i esposes que ens acompanyaren que explicar-les què fèiem fins a les 5 del matí tocant en altres balconades» explica entre riures José Caballer Lerma a Ràdio Godella.

Los Claveles Rojos van celebrar el seu 55 aniversari, dissabte passat, al teatre Capitoli, amb la presentació del seu segon disc, gravat als Estudis Morgana. Un treball que havia despertat gran expectativa en el poble que no va dubtar a acudir al concert i completar l’aforament. La gala, presentada per Ana Marco Lloréns i per María Jesús Ferrando i Carles Cano va estar dividida en tres parts. En la primera, el protagonisme va ser acaparat exclusivament per la rondalla que va interpretar Aires Andaluces, Don Gil de Alcalá i La Mesonera de Tordesillas. Salvador Caballer Tarín va ser el solista en Recuerdos de la Alhambra i els ballarins Roser Galindo i Ernest Machí van acompanyar el Bolero de l’Alcúdia abans de La leyenda del beso, amb la qual es va tancar el primer acte.

La segona part va començar amb la Historia de un amor i va continuar amb la veu de José Orts Bargues, que va exercir de solista en Yo te diré. María José Miguel Serra li va prendre el relleu en Qué bonito amor i, després d’Ansiedad, Ana Marco Lloréns va interpretar Paraules d’amor, tots ells, sempre, sota l’acompanyament de la rondalla Claveles Rojos. Per al final del segon acte, l’artista convidada va ser Sabina Vidal qui va cantar El colibrí y la flor i el pasdoble de Carlos Cano, Macarena.

Finalment es va sumar a la festa la Coral Polifònica de Rocafort que, dirigida per Carlos Pastor, va interpretar El Mareny i La Gavina. La vetlada es va tancar amb un perllongat lliurament de reconeixements i agraïments a totes les persones i entitats que han participat en el desenvolupament i enregistrament del nou CD de la formació que ja està a la venda. I, per acomiadar-se, a manera de bis, la peça Claveles Rojos, amb què tanquen sempre les seues actuacions i que dóna nom a la rondalla.

Comparteix

Icona de pantalla completa