Diari La Veu del País Valencià
Marxa en contra de la violència masclista a Godella
Desenes de godellencs van marxar, dissabte passat, pels carrers de Madrid per exigir que la lluita contra la violència masclista siga qüestió d’estat.

L’expedició es va unir a les 200.000 persones que van prendre el passeig del Prado, la Gran Via, la plaça del Callao i la plaça d’Espanya, on es va llegir el manifest que, simultàniament, es llegia també a la plaça de l’Ajuntament de Godella, després d’una marxa que va partir de la plaça de l’Ermita passades les 11.30 hores i en la qual van participar representants de tots els partits que formen el govern, encapçalats per l’alcaldessa, Eva Sanchis; de bona part del teixit associatiu de la localitat i de persones particulars que van donar el seu suport a la iniciativa.

Els agents socials van acompanyar, a més, la regidora d’Igualtat, Teresa Bueso, en la lectura del manifest que va concloure amb un llarg aplaudiment.

El Ple de l’Ajuntament de Godella havia aprovat, per unanimitat, prendre una sèrie de mesures amb les quals mostrar la seua adhesió a l’acte contra la violència masclista, entre aquestes, la de col•locar una pancarta violeta amb el lema «Contra les violències masclistes», que va onejar en la façana de l’Ajuntament durant tota la jornada.

Un altre dels objectius d’aquesta marxa va ser el de fer visibles i extirpar de la «normalitat» les altres violències, en plural, perquè «no solament es dóna en l’àmbit de la parella o exparella, també les agressions sexuals són violència i igualment es donen en l’entorn laboral, social, en les relacions familiars, la publicitat i els mitjans», va assenyalar Bueso.

Comparteix

Icona de pantalla completa