Diari La Veu del País Valencià
Godella es retroba amb sí mateix
Prop de dues hores de recorregut històric per algunes de les figures que justifiquen l’axioma de «Godella, bressol d’artistes», tatuat en l’essència del poble, conformen el documental íntegre que va estrenar divendres passat la Regidoria de Cultura al teatre Capitoli. La productora La Cosecha, formada per Alba Pascual i Carlos Daniel Gomera, va ser l’encarregada d’elaborar-lo durant sis llargs mesos en els quals van arreplegar testimonis d’artistes i artesans de totes les edats, disciplines i estils. Palmiters, pirotècnics, músics, pintors, cineastes, dissenyadors, escriptors…

«Camí vell. Godella bressol d’artistes» col·loca en el primer plànol a les persones que construeixen Godella, les que li donen forma. Vicente i Ricardo Caballer, Ramón Cardo, Joan Enric Lluna, Apa, Arrop i Tallaetes, els germans Polo, els germans Fuentes, els germans Giner, els germans Inclán, els germans Mor, els germans Benlloch Alonso, José Vicente Vergara, Vicente Castillo, Juan Lluna, Pablo Rus, MacDiego, Pepe Gimeno, Encarna Monteagudo, Xavi Llorens, Manolo Valls, Elma i Perico Sambeat, Remi Hueso, Enedina Lloris, Josep Ferriol, Vicente Benlloch, Miguel Gago, Vicent Costa, Xema Senabre. «…I no estan tots», tal com reconeixia la responsable de l’Àrea, Tatiana Prades.

La iniciativa va ser coronada amb una exposició comissariada per Moisés Alcañiz i Ximo Vidal que va ser inaugurada instants després de la projecció del documental al Centre d’Art Villa Eugenia i que arreplega la tradició artística i artesanal de Godella. La mostra estarà oberta al públic fins el 3 de març. «Gràcies per tenir en un raconet del vostre cor al poble de Godella. Som un poble humil, no tenim grans construccions turístiques, ni som un potencial industrial, però us tenim a vosaltres», va concloure Prades qui va confirmar que s’està treballant en una versió reduïda del documental per a publicar-la en els canals socials de l’Ajuntament i poder compartir-la amb les persones interessades.

Comparteix

Icona de pantalla completa