Diari La Veu del País Valencià
Godella presenta el pioner sistema de recollida de residus
L’Ajuntament de Godella ha presentat els dos nous serveis de recollida de residus que ja estan disponibles a la localitat i que són pioners a la Comunitat Valenciana.

L’empresa Imedes-Tetma, adjudicatària del servei de neteja viària del consistori, ha instal·lat contenidors específics de restes vegetals i de recollida orgànica per a grans productors.

55 contenidors de restes vegetals permetran evitar que el brancatge, les restes de podes, de gespa, etc. s’acumulen a les voreres i al costat dels contenidors convencionals a qualsevol hora del dia. Es tracta d’un servei pioner a la Comunitat Valenciana que, després de prop de dos anys d’estudis, valoració i desenvolupament, veu la llum ara en aquesta localitat de l’Horta. Funciona amb una targeta –individual per habitatge o per comunitat de veïns, segons els casos– que deixarà un registre d’ús. D’aquesta manera, es podrà fer un seguiment de les persones que dipositen les seues restes vegetals als contenidors. Les targetes s’estan repartint a l’Ajuntament.

Els contenidors es poden identificar fàcilment perquè a més de ser més grans que els de residus domèstics –1700 litres– estan senyalitzats amb un cartell adhesiu específic.

RECOLLIDA SELECTIVA
La campanya té una altra sèrie d’eixos com el bon ús dels contenidors, la instal·lació de papereres per a excrements d’animals i la recollida orgànica de grans productors. Godella serà el primer municipi de la Comunitat Valenciana a arreplegar directament la matèria orgànica separada de col·legis, supermercats, restaurants, comerços locals i altres entitats que, per la seua activitat, produïsquen grans quantitats de restes orgàniques. Aquesta iniciativa s’emmarca en una prova pilot de l’Ajuntament mitjançant la qual es pretén col·locar el municipi al capdavant de la recollida separada a la Comunitat Valenciana. A més es manté el servei de recollida de residus domèstics previ avís al número de telèfon 963 527 080.

Comparteix

Icona de pantalla completa