Diari La Veu del País Valencià
Godella – Fira dels llibres
Els llibres ixen de fira a la cerca dels seus lectors

Editorials de Madrid, Barcelona, València i Saragossa participen aquest cap de setmana en La Fira dels Llibres que se celebra en el centre d’art Vila Eugenia de Godella. Una fira centrada en dos eixos: la bibliodiversitat i l’ecologia editorial, una mirada a la pluralitat, l’heterogeneïtat i els bons hàbits en el món dels llibres. El públic podrà gaudir el dissabte de 10 a 20 h i el diumenge d’11 a 19 h de les parades de les editorials valencianes El Nadir, Denes, Drassana, El Caballero de la Blanca Luna, Llitera, Milimbo i Sargantana, l’aragonesa Jekyll&Jill, la madrilenya Melusina i la catalana Pol·len Edicions. A més, la Fira comptarà amb un espai municipal del llibre amb la participació de les llibreries Pinazo i Carlin de Godella i el Taller d’Història Local. Les editorials participants organitzaran activitats en les seues parades amb els autors i autores dels seus catàlegs. Tota la programació es pot consultar en la web www.lafiradelsllibres.com.

La fira serà inaugurada aquest divendres 8 d’abril a les 20.15 h amb l’exposició de poesia visual de l’escriptor Carles Cano. El dissabte i el diumenge, La Fira dels Llibres serà dinamitzada amb una programació d’activitats que el dissabte comptarà amb l’espectacle infantil Joguines Màgiques de Rodamons Teatre (11 h); una conversa sobre l’art d’editar amb Vicente Chambó, premi nacional d’Edició en 2008 i 2012 (13 h); la proposta gastronòmica de Pimentó Torrat (14 h); la xarrada sobre possibles futurs del llibre End Time Books (homenatge a Jaime Ortega) a càrrec de Letra Salvaje Ediciones (17.30 h), i l’activitat Vinc a parlar del meu llibre (19 h), una presentació simultània en la qual els 15 autors participants tindran 150 segons per a presentar el seu llibre al públic assistent. Per al diumenge està programat el taller Geografia del conte de Milimbo (12 h), un menjar amb la Guia gastronòmica de la València migrant (14 h) i, ja a la vesprada, la xarrada Què lligen els nostres llibreters i llibreteres? amb la participació de les llibreries Bartleby, Dadá i United Minds (17 h). La clausura serà el diumenge a les 19.30 h amb el recital Esto no es vanguardia de Jesús Ge.

La Fira dels Llibres és una iniciativa de les regidories de Cultura, Biblioteca i Educació de l’Ajuntament de Godella i la revista d’art i pensament Bostezo.

Comparteix

Icona de pantalla completa