Diari La Veu del País Valencià
PP: El valencià es parlava abans de RTVV i se seguirà parlant després
ACN / València

Bellver ha comparegut després de la reunió de la Junta de Síndics, ha explicat que s’ha acordat modificar l’ordre del dia del ple de hui dimecres per incloure la compareixença a petició del vicepresident José Ciscar , per explicar la decisió del Govern valencià sobre RTVV.

També ha informat que la Junta ha acordat l’obertura del termini de presentació de candidats per a l’elecció dels cinc consellers de la RTVV que, encara que han estat designats d’urgència per un decret, ara seran elegits pel tràmit parlamentari ordinari.

El termini per a la presentació de candidats acaba dijous. Posteriorment es reunirà la Junta de Síndics per convocar la Comissió de RTVV i programar la compareixença del nou director general.

A més, s’ha convocat un ple, que se celebrarà el mateix dia del Debat a la Totalitat dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana, el 19 de novembre, per votar en primera ronda, als nous consellers. Si no hi hagués unanimitat , es repetirà la votació en el ple de Debat de la Llei d’Acompanyament, que tindrà lloc el dijous dia 21 de novembre.



Bellver ha dit que el Consell “va proposar un model de RTVV viable, i l’oposició es va posicionar en contra i va encoratjar els sindicats d’esquerres en contra de la negociació d’un ERO que, finalment, ha estat anul·lat”. 



“Els que fa un any ens criticaven i insultaven perquè el PP deia que calia negociar un ERO ara demanen una negociació, però les sentències no es negocien, i el que ningú volia ha passat” , ha afegit.

El síndic ha criticat durament l’actitud d’una oposició a la qual ha qualificat de “irresponsable i demagògica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa