Diari La Veu del País Valencià
Més de 1.200 alumnes participen en l’activitat Cinema a l’Escola

RedactaVeu / València.

Enguany arranca la 10a edició del programa ‘Cinema a l’Escola’. Escola Valenciana ha reservat diverses sales dels Yelmo Cinemes de València per projectar les pel·lícules Amics per sempre, Zarafa i El lladre de paraules en la nostra llengua durant aquesta setmana a la ciutat de València.

Són 3 dels 25 títols que s’ofereixen al catàleg de cinema en valencià 2013-2014 de l’entitat cívica. Aquest catàleg s’ha distribuït al llarg de les poblacions de la nostra geografia per tal de programar cinema en valencià per a l’alumnat en horari escolar amb l’ajuda dels ajuntaments que vulguen participar en aquesta iniciativa. El catàleg complet es pot consultar a l’espai web.

Les pel·lícules estan acompanyades de guies didàctiques per a treballar a l’aula. Vora quinze escoles i instituts de València participen en aquesta iniciativa, que Escola Valenciana posa a disposició dels centres de la ciutat aquesta setmana fins al dijous 14 de novembre.

“L’entitat s’encarrega de llogar sales comercials de València, perquè l’ajuntament de la ciutat no ha col·laborat mai en aquesta activitat i no podem deixar sense cinema en la nostra llengua l’alumnat de la capital”, ha declarat Laura Font, responsable del projecte i presidenta de la Coordinadora d’Escola Valenciana a la ciutat (CAPPEPV).

La campanya ‘Cinema a l’Escola’ també està present en poblacions de diverses comarques valencianes i s’allarga durant el primer quadrimestre del curs.

Així mateix, l’entitat projecta els caps de setmana pel·lícules en valencià amb descomptes des d’octubre fins a desembre per a un públic familiar. “Fins ara hem aconseguit establir una programació estable als Ocine de València, però volem fer extensiva aquesta proposta a altres sales del país”, ha aclarit Laura Font.

La responsable dels projectes de cinema en valencià d’Escola Valenciana ha volgut recordar també que propostes com aquesta es podran dur endavant en pròximes edicions si es pot garantir la sostenibilitat econòmica de l’entitat per a aquest i molts altres projectes que duu endavant de promoció del valencià en diferents àmbits d’ús.

És per això que ha recordat la importància d’assolir l’objectiu de la campanya de micromecenatge ‘Fes Escola Valenciana!’

Comparteix

Icona de pantalla completa