La Colla Verda i Fundación Biodiversidad netegen el Delta del Palància

El projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’ continua vetlant per la conservació dels valors naturals de les platges de Sagunt
13 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Sagunt

El passat dissabte 9 de novembre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, tornà a convocar una neteja del Delta del riu Palància, que en aquesta ocasió comptà amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient) i la participació d’una vintena de voluntaris. Amb aquesta activitat, que forma part del projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’, la Colla Verda va posar un nou granet d’arena per a conservar els valors naturals de les platges de Sagunt.

Després de recol·lectar llavors a la saguntina platja d’Almardà i celebrar una plantació de flora dunar al Port de Sagunt, el passat dissabte la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, va superar un nou repte: Netejar el Delta del riu Palància amb la col·laboració de l’Associació de Veïns El Raval.

Pam a pam, la vintena de voluntaris i veïns del Raval que participaren en aquesta activitat van netejar tot el fem que van poder a la desembocadura del riu. Com van comprovar els participants en aquesta jornada mediambiental, al Delta del Palància continuen acumulant-se residus de tot tipus, especialment plàstics, que suposen una xacra mortal per a la vida marina, ja que fins i tot poden arribar a provocar la mort de balenes.
 

Per a això, cal conscienciar la ciutadania, especialment els usuaris de la platja, sobre la problemàtica del fem. Actualment l’acumulació de residus, la majoria plàstics, representa una de les principals amenaces per a la conservació dels valors naturals de les nostres platges i de la nostra mar, la Mediterrània. Per això, “des de la Colla Verda volem agrair a tots els voluntaris i els veïns del Raval la seua participació en una activitat tan poc 'atractiva', però al mateix temps tan necessària. Gràcies al vostre esforç, el Delta del Palància està un poc més net!!!”.

Aquesta activitat de la Colla Verda forma part del projecte ‘Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja’, una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient). La col·laboració de la Colla Verda amb aquest projecte conclourà el pròxim dissabte 23 de novembre, quan els voluntaris protagonitzaran una nova actuació per a protegir les dunes de la platja del Port de Sagunt. Si vols participar i posar el teu granet d’arena per a conservar la biodiversitat del nostre litoral, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar de dilluns a divendres als matins al 962 690 854.  

next