Diari La Veu del País Valencià
Puig (PSPV): Fabra confirma el seu interés per desmuntar l’autogovern
RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que l’informe dels Premis Jaume I d’Economia sobre finançament autonòmic no aporta res sobre l’exigència d’un nou finançament i que, en eixe sentit, és molt “més clar i més efectiu l’informe presentat pels experts a Les Corts i que compartim i recolzem tots”. D’altra banda, alerta que té “una càrrega de profunditat respecte a la recentralització i sobretot del desmuntatge de l’estat social, de l’estat del benestar”.

Igualment, ha lamentat que es “confirmen les nostres sospites i darrere del tancament de Canal 9, que va estar decidit i ordenat per Madrid, està el vertader interés del PP a favor de la recentralització i del desmuntatge de l’estat social”. Sobre aquest tema, ha manifestat que l’informe va més enllà de donar suport al tancament de RTVV en demanar la privatització de la sanitat i l’educació, més retallades, més copagament; i la recentralització i la superació del model autonòmic”.

El líder dels socialistes valencians ha subratllat que aquestes mesures i propostes constitueixen “el guió de Fabra, el guió que accepta un president incapaç de traure’ns de la crisi i de crear ocupació”. Per açò, ha puntualitzat que “en definitiva Fabra ha renunciat a ser president i s’ha quedat amb la figura de governador civil de Rajoy” al mateix temps que ha denunciat que és “l’únic president de comunitat autònoma que assumeix d’aquesta manera el trist paper de desmuntar l’autogovern. És un pas més d’un despropòsit continuat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa