Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: “Els pressupostos generals són un insult per als valencians”
RedactaVeu / Madrid

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha tornat a denunciar en el ple de pressupostos, la marginació a la qual el govern de Rajoy ha condemnat el País Valencià, respecte a les inversions previstes per al 2014. El corró parlamentari de la majoria ha rebutjat les 175 esmenes parcials de Compromís, que demanaven una millora de la inversió xifrada en 1.020 milions d’euros.

El més cridaner, en opinió de Baldoví, “és que de les 4.000 esmenes que s’han presentat en total per als Pressupostos Generals de 2014, els 20 diputats i diputades del PP valencià no n’han presentat cap i, a més, no han abandonat la disciplina de partit per a votar a favor de les nostres esmenes. Doncs que sàpiguen, i així ho farem saber a les ciutadanes i ciutadans del País Valencià, que els parlamentaris del PP valencià han votat en contra del rescat de l’AP-7, en contra dels trens de rodalies com el Xàtiva-Alcoi, Vinaròs-Castelló o Gandia-Oliva-Dénia; en contra d’invertir en recerca, en agricultura, en medi ambient, en millora de carreteres o en infraestructures culturals i patrimoni històric. Eixa és la gran traïció dels 20 diputats del PP valencià”.

Per a Baldoví, “els pressupostos de 2014 són un insult per al País Valencià. Som el territori amb menys inversió i amb menys finançament per habitant de tot l’estat i, encara que representem el 10,8% del total de la població, del govern de Rajoy només rebem el 6,2% de la inversió, perdem 450 milions d’euros i en comptes de rebre’n 1.055 milions, el nefast govern del PP, amb la complicitat dels seus diputats, només ens deixen amb 605 milions per al territori valencià”.

En termes generals, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha declarat que els pressupostos, “generen més misèria, més desigualtat i per això, no són els pressupostos de l’eixida de la crisi, en tot cas ho seran per als banquers, per als grans empresaris de l’Ibex-35 i per als defraudadors que empara el govern. Han retallat un 35% en sanitat, però només un 2% a la Casa Reial o un 3% a Defensa, i això diu molt del tarannà d’un govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa