Diari La Veu del País Valencià
El PSPV denuncia a dos exdirectius de TVV per prevaricació
EFE / València

L’oposició l’ha instat a rectificar, a negociar la decisió i a assumir responsabilitats, mentre que els diputats socialistes han rebut Ciscar a la seua entrada a l’hemicicle posats en peus i mostrant un paper amb l’etiqueta “RTVV no es tanca”, que durant la sessió han exhibit als seus escons.

Ciscar ha assegurat que comprén la “sensació de pèrdua”, però ha demanat un “exercici de reflexió” sobre el que es podia haver “fet millor” pels governs de la Generalitat, els sindicats i l’oposició, i disculpes pels “errors o desencerts” des de l’inici de RTVV, i ha destacat que no es poden prendre decisions “assenyades solament amb el sentiment”.

Ha assenyalat que no poden exigir més impostos per a pagar una televisió pública que “no és viable”; ha destacat que no es perdrà “la història d’una televisió pròpia”, registrada en el seu arxiu audiovisual, i ha donat “la benvinguda” a l’oposició a la defensa dels senyals d’identitat valencianes.

“Hem hagut de triar el dolent o el pitjor”

Ciscar ha assegurat que la Generalitat ha “analitzat totes les possibilitats” en relació a la Radiotelevisió Valenciana (RTVV), encara que “no queda una altra eixida que el tancament”. “A la llum de l’assessorament rebut no queda una altra eixida. Volíem la continuïtat de RTVV, però l’anul·lació de l’ERO -expedient de regulació d’ocupació- ens situa en el pitjor escenari possible”, ha afirmat Ciscar.

“Hem hagut de triar el dolent o el pitjor, i ha prevalgut la línia roja que marca la sostenibilitat dels serveis que els ciutadans més estimen, com són la sanitat o l’educació”, ha afegit.

Som conscients de la important funció de RTVV, especialment en la informació en valencià, però no és l’única televisió que ho fa, hi ha altres mitjans públics i privats que ho estan fent, per tant, el que s’haja de fer ja es veurà”, ha assegurat.

Ciscar ha negat que l’Estatut d’Autonomia contemple l’obligatorietat del servei de RTVV i ha insistit que el Consell creu que la desafecció de l’ERO de treballadors d’aquesta empresa propiciada per la seua direcció en va propiciar la nul·litat.

El PSOE recorrerà demà davant el TC el tancament de RTVV



El PSOE ha informat hui que presentarà demà davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).



El partit interposarà aquest recurs d’inconstitucionalitat, després d’haver-lo anunciat en la conferència política que va celebrar el cap de setmana, en considerar que el tancament de RTVV representa un “atemptat contra la democràcia, contra el dret d’expressió i contra la cultura”.



La portaveu del PSOE, Soraya Rodríguez, que encapçalarà la comitiva, estarà acompanyada pel secretari general del PSPV-PSOE i diputat nacional, Ximo Puig.

Per altra banda, el PSPV ha presentat una denúncia davant un jutjat d’instrucció contra l’ex director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) José López Jaraba i l’ex director d’antena de TVV Fernando Lázaro Quintela, per possible prevaricació en els contractes signats amb l’empresa Triskel.



Les Corts rebutgen en una votació secreta demanar la continuïtat de RTVV



Les Corts han rebutjat hui, amb 46 vots en contra, 41 a favor i un de nul, manifestar el seu compromís ferm amb la pervivència de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), i instar el Consell a garantir la seua continuïtat, millorant els estàndards de qualitat.

La iniciativa, defensada pel diputat d’EU Ignacio Blanco i recolzada per tota l’oposició, s’ha votat de forma secreta a petició de Blanco, qui ha instat els populars a “actuar amb integritat personal i política” i a votar “d’acord amb la seua consciència”.



Els diputats del PP que es trobaven a l’hemicicle (faltaven Alberto Fabra, José Ciscar, Francisco Camps, Rita Barberá, Alfonso Rus, Sonia Castedo, Luis Díaz Alperi) han votat en contra de la proposta, excepte un vot nul, mentre que el diputat no adscrit Rafael Blasco ha marxat durant el debat.



El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha assegurat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, passarà a la història per ser el “enterrador de l’autonomia valenciana” i ha afirmat que els valencians no mereixen “un president tan inútil” que ha reaccionat “de la pitjor manera” davant la nul·litat de l’ERO.

Comparteix

Icona de pantalla completa