Diari La Veu del País Valencià
L’Escola de la Terra obri les portes a Beniarjó
RedactaVeu / Beniarjó

Ferran Martínez, que va ser un dels promotors de l’FP la Safor, va fer un repàs al naixement de la cooperativa Escola Agrícola, que va començar l’any 1974 a Beniarjó, com un escola democràtica, vinculada al món agrícola i en valencià. Martínez va recordar que el Sindicat Agrari –ara la Unió de Llauradors- va nàixer de l’FP la Safor i va comentar que l’Escola de la Terra naix d’una evolució natural dels cursos que s’han fet al centre educatiu de Beniarjó.

També va parlar Xavi Ródenas, qui va explicar que l’Escola de la Terra vol visualitzar tot el que es fa a la Safor al voltant del món rural. Va comentar que l’Escola té quatre pilars: la comunicació, la formació, la investigació i l’observació. L’Escola ha de ser el nexe d’unió entre la Universitat i la societat.

L’Escola de la Terra es va presentar davant d’un nombrós públic, la majoria actors locals de la Safor que treballen al voltant de la ruralitat: llauradors aficionats, productors i consumidors de productes ecològics… que demanen formació en agricultura ecològica i conèixer experiències de desenvolupament local. Al acabar la presentació es va fer una pluja d’idees per saber les demandes socials i les tasques voluntàries de cada assistent.

L’Escola de la Terra compta amb l’ajuda econòmica del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Comparteix

Icona de pantalla completa