Diari La Veu del País Valencià
La LUEV protagonista de la XI Nit d’Escola Valenciana
RedactaVeu / Canet d’en Berenguer

La XI Nit d’Escola Valenciana se celebra el 23 de novembre de 2013 a Canet d’en Berenguer, al Camp de Morvedre. És la gala de lliurament dels guardons d’Escola Valenciana i la presentació de les poblacions on s’organitzaran les Trobades d’Escoles en Valencià. Els guardons reconeixen la tasca que realitzen entitats i persones per la normalització del valencià en diversos àmbits. Pel que fa a les Trobades 2014, s’estendran per la nostra geografia amb el lema ‘Escola Valenciana, la nostra escola’.

A la XI Nit s’anunciarà també quina serà l’ONG a la qual se li destinaran els fons que es recapten per la campanya escolar ‘Un euro, llavor de solidaritat’ 2014 i es farà un balanç de la campanya de micromecenatge ‘Fes Escola Valenciana!’, que finalitzarà una setmana més tard, el 30 de novembre.

L’acte comptarà amb l’actuació de la Muixeranga del Camp de Morvedre i un espectacle de la companyia Camí de Nora i del grup Kalma.

Com en totes les activitats de l’entitat, La Nit és un exemple més de la voluntat de potenciar la comarcalització de la nostra terra. Per això, les 10 edicions que ja s’han organitzat han viatjat de l’Horta (València), fins a la Marina Alta (Calp), passant per l’Horta Nord (El Puig i Godella), la Ribera (Alzira), la Costera (Xàtiva), la Plana Alta (Castelló), l’Alcoià (Alcoi), el Camp de Túria (l’Eliana) i l’Alacantí (Alacant). D’aquesta manera, les Coordinadores comarcals de l’entitat s’impliquen de forma molt directa en l’organització d’aquesta vetllada quan se celebra en la seua comarca.

La Nit d’Escola Valenciana s’ha celebrat sempre l’últim cap de setmana de febrer, però la 11a edició canvia de data perquè eixe dia la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) acompleix 30 anys: “Volem que La Nit es convertisca en l’homenatge que Escola Valenciana vol retre a una llei, gràcies a la qual va començar l’ensenyament en la nostra llengua i, alhora, per remarcar la necessitat de desenvolupar-la després de tres dècades i aconseguir així una normalització real del nostre tret d’identitat més important, el valencià. És per això que la 11a edició de la gala de l’entitat es titula Trenta anys fent Escola”, ha explicat el president de l’entitat, Vicent Moreno.

Els guardonats en la XI Nit

En aquesta edició s’ha volgut destacar la lluita i l’esforç des del món educatiu per implantar amb major normalitat els programes d’ensenyament òptims al País Valencià, els que tenen el valencià com a llengua vehicular. Aquest aspecte es veu clarament reflectit en el guardó que se li atorga a la professora Adela Costa i el que rebran col·lectivament els CEIP Rei En Jaume i CEIP Ramon y Cajal de Xirivella, axí com el CC San Cristòfor Màrtir de Picassent.

Tota la informació per a reservar i comprar les entrades de La XI Nit a: www.escolavalenciana.org/nit

Comparteix

Icona de pantalla completa