Diari La Veu del País Valencià
PSPV, Compromís i EUPV de Alzira, junts contra el ROM

RedactaVeu / Alzira

Per als tres grups denunciants, aquest reglament és un atac a la llibertat d’expressió, coarta la democràcia i té com a única finalitat atorgar tot el poder a l’alcaldessa, Elena Bastidas, per exercir, més si cap, l’efecte “rodillo” del que fan gala a cada ple.

El ROM deixa sense efecte les mocions i els precs, ja que en última instancia és l’alcaldessa qui accepta o denega les propostes esgrimides pels grups de l’oposició que hauran de formular, verbalment o per escrit, a l’inici de cada ple.

A més, s’observen determinades contradiccions, infraccions i fins i tot omissions considerables denunciables. Per la qual cosa, el tres grups, PSOE, Compromís i EUPV sol·liciten a les dos Administracions, estatal i autonòmica, que s’actue en els terminis establits per la Llei a fi d’aconseguir la il·legalitat del ROM aprovat de forma unilateral pel PP i sense comptar amb el consens de l’oposició.

Els portaveus dels grups de l’oposició a l’Ajuntament d’Alzira estan convençuts que “s’instaurarà un model de censura prèvia al lliure exercici de la funció d’un regidor i en concret del control i fiscalització dels òrgans de govern”.

“Com ja posaren de manifest fa uns dies, si Bastidas, presidenta de la FVMP, no dona exemple, quan té la potestat de representar a tots el ajuntaments del País Valencià hauria de deixar tal càrrec, a la vista que en el poble on governa no és capaç de consensuar amb tots el representants dels grups polítics. La seua concepció de la democràcia és imposar acords que només beneficien a ella i al seu partit i callen la veu de la resta de representants que, al cap i a la fi també són la veu i el pensament d’un sector de la ciutadania alzirenya”, assenyalen.

Comparteix

Icona de pantalla completa