Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV exigeix la retirada de la reforma de l’Administració Local
RedactaVeu / València

CCOO considera que aquest projecte de llei no és solament “un atemptat a l’autonomia municipal consagrada en l’Article 140 de la Constitució”, sinó també un atac al model sindical i a la ciutadania, principal afectada amb aquesta reforma, ja que patirà la pèrdua dels serveis que actualment té. El sindicat tem que la seua aplicació solament serà factible per la via de noves retallades en recursos, serveis i ocupació pública.

És per açò que manifesta el seu rebuig rotund a la reforma que pretén el Govern, perquè és centralitzadora i invasora de competències autonòmiques, a més que incompleix la Carta Europea de l’Autonomia Local ratificada per l’Estat espanyol en 1988, base de l’arquitectura de qualsevol democràcia.

L’executiu de Rajoy justifica aquesta ruptura amb la Carta Europea per una pretesa eficiència econòmica en la cerca de la reducció del dèficit públic, que CCOO considera més que dubtosa, ja que el deute dels ajuntaments amb prou faenes suposa un 4% de la de les administracions públiques i, d’eixe percentatge, la major part recau en un nombre molt limitat de grans municipis.

Estem davant un capítol important de les retallades a les administracions públiques en benefici dels interessos econòmics privats. La gestió del públic quedarà per llei més subsidiada a la iniciativa privada, passant a un segon pla el benefici i la rendibilitat social dels serveis públics.

La reforma local recollida en aquest projecte de llei suposarà la pèrdua d’ocupació i dels serveis públics que presten els xicotets i mitjans municipis. Es tracta d’un atac més als drets de les persones al servei de les administracions públiques, i aprofundeix en la deterioració i abandó que el Govern està aplicant a l’Administració Local i al conjunt d’empleades i empleats públics.

Per açò, CCOO exigeix la retirada del projecte de llei i advoca per millorar la viabilitat financera municipal a través de la negociació i participació, defensant i millorant l’ocupació i els serveis públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa