Diari La Veu del País Valencià
X Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa
RedactaVeu / Beseit

‘Cultura i frontera’ és el títol de la X Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa que se celebrarà el pròxim 30 de novembre al poble de Beseit (El Matarranya). Aquesta activitat està organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Cultural del Matarranya, el Museu de les Terres de l’Ebre i la URV i compta amb el suport de l’Ajuntament de Beseit, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona, la Fundació Josep Irla i la Fundació Nous Horitzons.

La trobada s’estructura bàsicament en dues parts: una centrada en la presentació d’estudis que han tractat el tema des de diferents perspectives: històrica, sociolingüística, geogràfica i una segona part, centrada en la presentació de projectes que tenen el conjunt dels antics territoris de la diòcesi de Tortosa com a àmbit general d’incidència i que venen a demostrar com la cultura està per sobre de les fronteres administratives.

En el transcurs de la jornada hi haurà quatre intervencions que aprofundiran sobre el tema central a càrrec dels investigadors Raimon Collet, Carles Ripollès, Natxo Sorolla i Josep M. Baró. Posteriorment, es presentaran les actes del III Congrés Cultura i territori a les comarques de la Diòcesi de Tortosa que va tenir lloc l’any 2011 i finalment, s’exposarà el balanç d’actuació de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l’Ebre, a càrrec de la historiadora de l’Art Victòria Almuni, es presentarà el Festival Músiques en Terres de Cruïlla, a càrrec d’una de les impulsores del projecte Mercè Gisbert i el nou Certamen Literari Vila Vall-de-roures impulsat per la Llibreria Serret i que serà un important esdeveniment cultural anual.

La participació en la jornada és gratuïta, no així el dinar de germanor, que necessita d’inscripció prèvia al telèfon 977401757 o a [email protected] i té un preu de 18 €.

Comparteix

Icona de pantalla completa