Moreno (EU): “Volem fora els símbols franquistes de Vila-real”

La formació política ha creat una pàgina web destinada a recollir en un mapa els llocs on es troben els símbols exactament, junt a una descripció i una imatge
15 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Vila-real

El regidor d'EUPV en l’Ajuntament de Vila-real, anima a visitar a tots els ciutadans i ciutadanes de Vila-real la pàgina que ha habilitat Esquerra Unida per denunciar la pervivència de simbologia feixista als municipis del País Valencià.

Alejandro Moreno, ha assenyalat que la seua formació ja va iniciar una campanya per la retirada dels símbols franquistes per tot el País Valencià. “Que en ple segle XXI, encara tinguem residus de la dictadura en els noms dels carrers, en les places, en edificis, és una vergonya per als demòcrates”.

“Es per això que la nostra formació política ha creat una pàgina web destinada a recollir en un mapa els llocs on es troben els símbols exactament, junt a una descripció i una imatge de cadascun. A més, els ciutadans podran col·laborar activament en la creació d’aquest cens a través del correu info@retiremfranquisme.com i/o una página web on simplement hauran d’omplir un qüestionari. Anime a tots els veïns i veïnes de Vila-real a visitar aquesta web i participar en aquesta iniciativa”.

El representant de la formació d’esquerres a la ciutat de Vila-real creu fonamental el pas que ha donat l'ajuntament en aquest sentit, amb la creació del departament memorial democràtic. “Es intolerable que encara militars antidemocràtics com Miguel Primo de Rivera i el que fora cap de policia governativa, Pascual Garcia Santandreu, siguen fills predilectes de Vila-real”.

Moreno també ha recordat que en el pròxima sessió plenària es presentarà una proposta per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real del que forma part Esquerra Unida en aquest sentit, “hem d’estar tots units en contra de les idees antidemocràtiques que representa, malauradament encara a dia de hui, el franquisme i el seu llegat maleït. Esperem que el Partit Popular no faça com sempre i es col·loque en el bàndol dels qui volem desterrar el franquisme del nostre present ”.

next