Diari La Veu del País Valencià
‘Tractorada’ del sector de l’arròs contra el Consell
Redactaveu / Sueca

La sectorial de l’arròs de la Unió, reunida a Sueca, s’ha reafirmat en la necessitat de convocar una ‘tractorada’ per part del conjunt del sector de l’arròs valencià per al pròxim 28 de novembre davant la decisió de Conselleria d’Agricultura de deixar sense ajudes agroambientals als productors el pròxim any i davant l’enorme retard en els pagaments de les tres últimes anualitats de les mateixes.

Al llarg dels últims dies, la Unió ha mantingut contactes i reunions amb la Secretaria Autonòmica i la Direcció general de Producció Agrària i Ramaderia de la Conselleria d’Agricultura amb la finalitat de cercar alternatives de finançament dins del PDR que feren poder convocar agroambientals de l’arròs per al 2014.

Als responsables agraris de l’Administració autonòmica se’ls ha traslladat el malestar dels productors d’arròs pel retard en els pagaments i la certesa d’un pròxim any en blanc, sense les ajudes agroambientals.

La ’nefasta’ gestió de l’equip de l’anterior consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del País Valencià ha portat a esgotar els fons sense possibilitat de nova prorroga, a pesar que es van comprometre i van garantir en la Comissió de Seguiment del PDR que “teníem garantits els fons fins al 2015”, han lamentat des de la Unió.

Per a pal·liar aquesta situació, l’actual equip de la Conselleria d’Agricultura s’ha compromès a accelerar els pagaments pendents de les ajudes agroambientals i a treballar amb la nostra organització des del primer dia la nova PAC i les pròximes agroambientals, a fi que en un futur no torne a haver-hi un any en blanc”.

Malgrat açò, i davant la certesa de no tenir aquesta línia d’ajudes en 2014 per mala praxi de l’administració valenciana, la sectorial de l’arròs de la Unió anima als seus afiliats a eixir a la ‘tractorada’ del pròxim dia 28 per a protestar per la supressió d’un dret que tenen els arrossers, i advoca per la unitat del sector més enllà d’interessos particulars.

Comparteix

Icona de pantalla completa