Diari La Veu del País Valencià
RTVV / El director afirma que liquidarà l’ens amb rigor
EFE / València

Moreno, que va ser designat la setmana passada pel Govern valencià després de modificar per decret la llei de RTVV per a poder nomenar-lo sense esperar a la seua designació parlamentària, ha comparegut en qualitat de candidat a director general de RTVV en Les Corts on la setmana que ve es votarà en el ple la seua candidatura.

Ha confessat que no dorm a les nits, perquè es posa en el lloc dels treballadors afectats, i ha considerat que no és “un director a l’ús” i que s’incorpora a RTVV en moments “especialment complicats”.

Segons ha dit, la mesura “més dura” que ha afrontat en la seua vida laboral com a gestor d’empreses és liquidar RTVV.

L’oposició ha ressaltat que el Govern valencià l’ha designat per a ser el “liquidador”, el “killer”, el “botxí” o el “sicari” de RTVV, on cometrà “una autèntica carnisseria” amb 1.600 treballadors, i ha indicat que no compleix els requisits per al càrrec, tret que la seua experiència en assegurances es referisca als de “defunció”.

Moreno, qui ha agraït a l’Executiu la confiança atorgada, ha indicat que porta set dies en el càrrec i que se sent “provisionalment legitimat” pel decret llei que el va nomenar, encara que els recursos judicials que s’han presentat contra aqueix decret assenyalen que si no és un candidat “legítim”, se n’anirà a sa casa.

Durant el debat, en el qual han estat presents diversos consellers de RTVV, el diputat socialista Josep Moreno ha criticat que han designat al nou director “per a rematar un gran nyap” i que arriba a RTVV per a “executar ordres”, mentre que s’ha preguntat “quin és el premi de la seua lleialtat” al president de la Generalitat.

Ha afirmat que ni ell ni els “sequaços que l’acompanyen” compleixen el requisit “més bàsic” per al càrrec, donada la seua falta de “dignitat coratge i vergonya”, i ha ressaltat que està “urgentment legitimat, no provisionalment legitimat”.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que “no és director general de RTVV”, doncs el seu nomenament per decret llei és un “colp d’estat mediàtic” en el qual es pot haver comés prevaricació i per tant les seues decisions poden ser nul·les o il·legals, i ha afirmat que “de magnífic gestor té poc”.

Ignacio Blanco (Esquerra Unida) ha afirmat que a Moreno li han encarregat “liquidar 1.600 treballadors, com si fóra un pistoler, i fer desaparéixer el cadàver de RTVV”, i ha asseverat que ha “acceptat tacar-se de sang”, però “tan culpable” és ell com els qui li han encarregat la tasca: el president i el vicepresident de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa