La Generalitat esdevé de nou avalista del deute del València

El TSJ valencià estima el recurs de Bankia contra la sentència del jutjat que va declarar nul l'aval de l'Institut Valencià de Finances
15 novembre 2013 01:00h
ACN / València

La sentència és ferma i obliga a repetir el judici. La decisió suposa que la Generalitat Valenciana torna a ser l'avalista del deute del València C.F. a través de la seua fundació.

L'IVF va concedir l'any 2009 l'aval del préstec de 74 milions d’euros (ampliat a 81) amb Bankia perquè la Fundació del València C.F. pogués adquirir la majoria de l'accionariat fruit d'una ampliació de capital.

Per no poder fer front al deute, el govern valencià ja va haver de pagar 4,8 milions d’euros en interessos.

La Generalitat Valenciana torna a ser propietària del 70% de les accions del València Club de Futbol i adquireix el seu deute sempre que la Fundació del València Club no puga fer front al pagament dels interessos.

El vicepresident del Consell, José Ciscar, ha evitat fer cap valoració de la sentència durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern valencià. Ciscar ha dit que no coneixia el fons de la sentència i ha preferit no fer cap declaració al respecte.

 
next