Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta un recurs contra el veto de Buch a mostrar l’informe Piqué

RedactaVeu / Castelló.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha presentat un recurs especial de drets fonamentals de l’article 144 i següents de la LJCA 29/1998 contra la resolució del conseller d’Economia, Máximo Buch, de denegar l’accés a la documentació pública sobre AEROCAS que Albiol havia sol·licitat.

Així, la formació d’esquerres considera que s’està vulnerant l’article 23 de la Constitució Espanyola. Albiol ha advertit que “l’opacitat extrema del Consell no pot quedar impune” i ha insistit que l’informe de la consultora de l’exministre Josep Piqué “es va pagar amb fons públics i resulta d’interés per a tothom, amb la qual cosa no entenem per què ens ho oculten. Què volen ocultar?”, s’ha preguntat la diputada d’esquerres.

Segons indica el recurs presentat davant el TSJ, la denegació signada pel conseller Buch vulnera l’article 23 de la Constitució que consagra el dret fonamental “a participar en els assumptes públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal”.

Per a Albiol, l’actitud de Buch resulta “lamentable i covard, i si es nega a proporcionar-nos l’informe de la consultora de Piqué, será la justícia qui ens done la raó”.

Comparteix

Icona de pantalla completa