Diari La Veu del País Valencià
Català es nega a confessar quants col·legis tenen sostres d’uralita

RedactaVeu / València.

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, va demanar a la consellera d’educació, Maria José Català, fent ús de l’article 12 del Reglament de Les Corts, la relació completa de centres educatius valencians amb sostres d’uralita però la consellera “es fa la sueca” i “respon, tirant pilotes fora, a una sol·licitud de documentació com si d’una resposta a una pregunta parlamentària es tractés”.

Així, Sanz ha exigit saber quins col·legis tenen sostres amb uralita i ha instat a la Conselleria d’Educació a “prendre mesures urgents”. A més, la parlamentària autonòmica ha exigit de la consellera Català “una miqueta de respecte pels drets dels diputats i, en particular, per l’article 12 del Reglament de Les Corts”.

La síndica d’EUPV ha recordat el cas del CEIP Ciutat de Bolonya, l’associació de pares i mares del qual va interposar una queixa davant el Síndic de Greuges. En la seua resposta al Síndic el 10 d’abril de 2013, la Conselleria va afirmar textualment: “El CEIP Ciudad de Bolonia tienen un porche cubierto a dos aguas y unes pequeñas instalaciones anejas, todas ellas tienen la cubierta continua de fibrocemento [uralita]. Es una construcción tipo que se realizó en muchos centros educativos, con objeto de tener un espacio del patio con sombra y unos pequeños vestuarios y almacén”.

Sanz ha recordat el cas de l’Institut Rei Jaume I, tres alumnes del qual van resultar ferits en desembre de 2012 a causa d’una ensulsida del sostre d’uralita. “La resposta de la consellera Català és molt preocupant perquè si és una construcció tipus que es realitzà en molts centres educatius, això significa que molts col·legis tenen sostres amb uralita i la Conselleria no ens vol dir quants”, ha explicat Sanz, qui ha anunciat que tornarà a presentar preguntes i sol·licituds de documentació. “La consellera d’Educació es passa la transparència per l’arc del triomf”, ha denunciat la síndica d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa