Diari La Veu del País Valencià
L’excalcalde de Torrevella recull la seua ordre d’entrada a la presó
EFE / València

L’exalcalde de Torrevella (Baix Segura) Pedro Ángel Hernández Mateo ha recollit hui en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) l’ordre d’entrada a la presó per a complir la condemna de tres anys que li va ser imposada per falsedat documental i prevaricació.

Hernández Mateo ha arribat acompanyat pel seu advocat i puntual a l’hora a la qual estava citat, les onze del matí, i ha abandonat l’edifici amb prou faenes cinc minuts després sense fer cap declaració als periodistes.

La Sala civil i Penal del TSJ va condemnar l’exalcalde per cometre diverses irregularitats en l’adjudicació d’un contracte per a la recollida de brosses a la UTE Necso Entrecanales-Grup Generala de Serveis en 2004.

PSPV: “Demanar l’indult per a un condemnat ferm és impresentable”

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha considerat hui que accions com demanar l’indult de l’exalcalde de Torrevella Pedro Hernández Mateo “són impresentables i obrin encara més la bretxa amb els ciutadans”.

Per a Puig, en aquests moments hi ha “una fractura greu entre els ciutadans i la política”, i la manera de recuperar la confiança és “obrir espais de credibilitat”, la qual cosa no es pot aconseguir “si el 85% dels diputats del Partit Popular demanen l’indult per a una persona que ha sigut condemnada en ferm pel Suprem per corrupció”.

Puig ha indicat que “no és possible” que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, done suport a “la impunitat com una cosa normal” i s’ha preguntat “com el mateix president de Les Corts, Juan Cotino, pot signar a favor d’un indult d’aquestes característiques”.

Per al líder dels socialistes valencians, “no és raonable que en aquests moments existisca una espècie de treball quasi mafiós entre els qui estan imputats o a punt de ser condemnats”, i ha assegurat que “aquesta no és una situació que puga suportar” la democràcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa